Knallstart for Milan i Europa League

(Austria Wien-Milan 1-5) Nyinnkjøpte André Silva (21) scoret tre av målene da Milan fikk en herlig start på gruppespillet i Europa League.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Milan scoret det første målet etter bare syv minutter i Europa League-oppgjøret borte mot Austria Wien, og etter 20 minutter sto det 3-0 til det italienske laget på Ernst Happel stadion. Det er for øvrig samme sted Milan tapte Champions League-finalen 0-1 mot Ajax i 1995.

Les også: Bekmørkt Europa-gjensyn for Rosenborg

Det gikk langt bedre for Milan drøyt 22 år senere, og to av lagets nyinnkjøpte profiler markerte seg kraftig.

23 år gamle Hakan Calhanoglu satte inn det første målet, og la opp til de to andre som 21 år gamle André Silva ekspederte i mål bak Austria Wien-keeper Osman Hadzikic.

Tyrkiske Calhanoglu kom fra Bayer Leverkusen i sommer, og scoringen hans fra skrått hold inne i feltet i åpningsminuttene var nådeløs og kontant. Forarbeidet til scoring nummer to var herlig da han først sklitaklet for å vinne ballen, og så trillet den perfekt til Silva som ordnet 2-0 etter ti minutter.

Forsvaret til Austria Wien var helt på bærtur, og et lekkert gjennomspill fra Calhanoglu ble enkelt ekspedert i nettet til 3-0 før det var spilt 20 minutter.

Les også: Solbakkens menn sløste: – Vi dominerte

Lekkert langskudd

Hjemmelaget reduserte til 1-3 tidlig i 2. omgang ved Alexandar Borkovic etter en corner, men så sørget André Silva for 4-1 med sin tredje scoring etter 56 minutter. Portugiseren ble hentet fra Porto for 38 millioner Euro i sommer, og 21-åringen har så langt scoret fem mål i Europa League - inkludert kvalifiseringen.

Suso sørget for 5-1 etter 63 minutter med et herlig langskudd som duppet under tverrliggeren. Det ble også sluttresultatet i Østerrike. Milan vant de to første kampene i Seria A, men røk 1-4 borte mot Lazio i helgen.

I den andre kampen i grippe D vant greske AEK 2-1 borte mot Rijeka fra Kroatia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder