KABALEN: Landslagssjef Egil Olsen har mange kandidater å velge mellom til Irland-kampen og den kommende EM-kvalifiseringen. Foto: Scanpix

Drillo: - Det er midtbanen som er utfordringen

ULLEVAAL (VG Nett) Tre kamper og tre seirer ut i EM-kvalifiseringen er Egil Olsen fremdeles usikker på hva som er den beste midtbaneløsningen for Norge. Her ser du kandidatene.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det er midtbaneleddet som er utfordringen. Vi har en førstekeeper og en stabil forsvarsfirer med omtrent de samme spillerne hver gang. På topp har vi Carew og dessuten Moa i bakhånd.

- Men på midtbanen er det ingen som peker seg ut i så sterk grad, sier landslagssjef Egil Olsen til VG Nett.

VG-Debatt: Alt om norsk fotball diskuteres her!

Vi befinner oss på Drillos kontor på Ullevaal Stadion. Foran ham ligger det flere DVD-er fra den siste internasjonale datoene. Her ligger Island-Portugal og Danmark-Kypros, men det er først og fremst hans eget lag som opptar ham.

Og enda mer presist: Midtbaneleddet.

- Jeg vil si vi hadde 12 aktuelle kandidater på midtbanen til den forrige troppen vi tok ut. Ingen av dem står ut til de grader som i de andre lagdelene. Det er jevnt i denne gruppen, og ofte er det dagsformen som avgjør, sier Drillo.

Formspillere

Derfor kom Petter Vaagan Moen inn i troppen som midtbaneutfordrer sist, og han var den første Egil Olsen byttet inn da Kypros overtok kampen i 2. omgang i Larnaca. På samme måte tok Markus Henriksen snarveien forbi mange andre kandidater og fikk sin debut borte mot Kroatia.

Dette skjedde mens kandidater som Per Ciljan Skjelbred, Jan Gunnar Solli og hele Vålerengas høyt anerkjente midtbane satt hjemme.

Til tross for usikkerheten om hvilken trio som vil fungere best, har Olsen likevel funnet frem til en førsteoppstilling han har kjørt med i de viktige kampene. Det er Henning Hauger mellom Bjørn Helge Riise og Christian Grindheim som har vært den klart foretrukne trioen.

Hauger har vært stabil, men aldri dominerende, mens Riises manglende spilletid i Fulham igjen har ført til varierende prestasjoner for Norge. Christian Grindheim er den på midtbanen som har stått frem oftest som en av lagets beste spillere.

Snart ny tropp

VG Nett har tatt for seg samtlige midtbanespillere som vi har hørt Egil Olsen nevnt som mer eller mindre aktuelle kandidater i løpet av det siste året.

Det har etter hvert blitt mange navn:

I underkant av 20 navn står klar til å bekle enten ankerrollen på midten eller en av de to indreløperposisjonene i Olsens 4-5-1-system.

- Vi tar ut troppen til bortekampen mot Irland etter den kommende serierunden. Tirsdag 2. november klokken 12.00 får dere navnene, sier Olsen.

BANKER PÅ: Petter Vaagan Moen og Ruben Yttergård Jenssen er to av midtbanespillerne som vil inn på landslaget. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder