LEGENDARISK MÅL: Ahn Jung-Hwans scoring mot Italia og Paolo Maldini på sør-koreansk jord har gjort ham til legende i hjemlandet. Foto: AP

LEGENDARISK MÅL: Ahn Jung-Hwans scoring mot Italia og Paolo Maldini på sør-koreansk jord har gjort ham til legende i hjemlandet. Foto: AP

Ahn kan få VM-billett

Den 34 år gamle sørkoreanske spisslegenden Ahn Jung-hwan har ikke spilt landskamper på to år. Nå kan det likevel bli VM-tur på «Italia-dödaren».

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Ahn huskes best for golden goal-målet som sendte Italia ut av VM i 2002 da Sør-Korea tok seg til semifinale. På den tiden spilte Ahn i italienske Perugia. Daværende Perugia-eier Luciano Gaucci var forbannet og uttalte at «han ikke hadde noen intensjon om å betale lønn til en som hadde ødelagt for italiensk fotball».

Gaucci trakk senere tilbake utspillet, men Ahn nektet å fortsette i den italienske klubben. Senere har han spilt i blant annet Shimizu S-Pulse, Yokohama, Metz og Duisburg. For tiden er 34-åringen i kinesiske Dalian Shide. Han ble nylig tatt ut i Sør-Koreas førtropp til VM på 30 spillere.

16. mai venter landskamp mot Ecuador. - Alle kampene vil ha en form av konkurranse i seg og alle målscorere er viktig. Vi har Ahn Jung-hwan, Lee Dong-gook og Park Chu-young som alle kan score mål, sier landslagssjef Huh Jung-moo.

Ahns status hjemme i Sør-Korea kan minne om superinteressen som David Beckham har opplevd. Andre stjerner på laget er kaptein Park Ji-sung (Manchester United), Park Chu-young (Monaco) og Lee Chung-yong (Bolton).

Sør-Korea møter Hellas i sin åpningskamp i gruppe B 12. juni. Argentina og Nigeria er også motstandere under gruppespillet i sommerens fotball-VM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder