Viking-sjefen oppgitt over dømmingen: – Latterlig

STAVANGER (VG) (Viking – Molde 2-3) Viking fikk en drømmestart, men en omdiskutert situasjon snudde om på alt. Etter kampen reagerer trener Ian Burchnall (34) på dømmingen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg synes det er latterlig. Det dreper kampen, sier Burchnall til VG.

Han snakker om situasjonen som oppstod i det 12. minutt av hjemmekampen mot Molde. Viking ledet 1-0, etter et selvmål av Babacar Sarr, da gjestenes Fredrik Brustad gikk i bakken i feltet etter å ha blitt felt av Viking-stopper José Manuel Cruz.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Fått det med deg? Sarpsborg fikk bank i Tromsø

Høiland: – Skjønner ingenting

Dommeren var nådeløs: Rødt kort til Cruz og straffe til Molde. Björn Bergmann Sigurdarson utlignet til 1-1 med sitt 12. mål for sesongen, og etter det var det oppoverbakke for Viking, som til slutt tapte 3-2.

– De sier at hvis du prøver å ta ballen, så skal du ikke ha rødt kort. Det betyr at Cruz kunne kastet seg inn i en takling og unngått å bli utvist. For meg er det ingen logikk. Jeg skjønner ingenting. Det er en rar og uklar regel, og det er frustrerende for oss. Jeg synes det er helt unødvendig å straffe ham med rødt kort. Det ville vært nok å gi straffe, sier Burchnall.

Bryne-gutten Håland (17) provoserte Viking-fansen etter vinnermålet:

Viking-sjefens frustrasjon økte da midtbanespilleren Ross Jenkins fikk gult kort for en tøff takling like før pause.

– Han gjør en utrolig takling og får gult kort. Da tenker jeg: Hva er det vi ser nå? Hvilken idrett er det vi driver med? Du kan ikke engang gjøre en takling lenger uten å bli straffet. Det føles helt feil, sier en tydelig oppgitt Burchnall.

Viking-spiss Tommy Høiland, som scoret sitt fjerde mål på fem kamper etter sitt comeback i klubben, er også oppgitt over straffesituasjonen som spolerte kampen for hjemmelaget.

– Jeg skjønner ingenting av det. Jeg føler de har snakket om det hele året at de ikke skal gi dobbel straff i sånne situasjoner, så hva skal du si? Jeg vil ikke si for mye, for da får jeg karantene. Det er kanskje best å holde kjeft, sier han.

Les også: Brann på sølvplass etter Vega-kanon

Solskjær er ikke av samme oppfatning som motstanderlaget.

– Sånn som jeg har skjønt det, så får du rødt kort når du hindrer en stor målsjanse. Han tar tydelig målsjansen fra ham. Jeg skjønner at de synes det er tungt, og det endrer kampen, men jeg synes det er riktig, sier Molde-treneren.

17-åring avgjorde

Til tross for utvisningen valgte Viking å fortsette med en ganske offensiv og dristig 4-3-2-formasjon som ga Molde store rom. Det straffet seg en drøy halvtime da et innlegg fra Fredrik Aursnes fant en totalt umarkert Martin Ellingsen i feltet. 22-åringen fra Elverum bredsidet inn sitt første Molde-mål etter overgangen fra Kongsvinger i sommer.

Til tross for en «svak» omgang, som Molde-trener Ole Gunnar Solskjær kalte det i pausen, kunne gjestene ta med seg en 2-1-ledelse inn i garderoben.

Den kunne – og burde – blitt økt til 3-1 like før timen var spilt, men Brustad leverte en elendig avslutning alene foran keeper etter en strålende stikker av Sigurdarson.

Gjestenes sjansesløsing skulle ende med å straffe seg. Fredrik Torsteinsbø serverte Tommy Høiland i feltet, og spissen trillet inn utligningen fra kloss hold.

– Vi viser karakter i dag. Vi viser noe vi ikke har gjort tidligere i sesongen. Alle viser at de har lyst til å være utpå der. Alle går i krigen, sier Høiland til VG.

Her blir Sarpsborg totalslaktet av Tromsø på Alheim:

Men denne Viking-oppturen skulle bli som de fleste Viking-oppturer denne sesongen; kortvarig. To minutter senere dukket nemlig den talentfulle spisskjempen Erling Braut Håland (17) opp i feltet og dyttet inn seiersmålet for Molde.

– Det var fantastisk. En drøm, sier Bryne-gutten, som feiret på provoserende vis foran Viking-fansen.

Det betyr at moldenserne rykker enda nærmere medaljeplass, mens Vikings avstand opp til trygg plass bare øker og øker.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder