FORNØYD: Mohammed Fellah storspilte mot Viking, og mener selv han er god nok for førsteelleveren til Vålerenga. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Fellah: - Beviser at jeg er blant de beste

ULLEVAAL (VG Nett) (Vålerenga-Viking 1-0) Mohammed Fellah (22) er fornøyd med innsatsen mot Viking. Hva fremtiden bringer er derimot mer usikkert.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Engelskmenn liker å omtale kamper som totalt skifter karakter ved pause en kamp «med to omganger». Vålerenga-Viking var en klassiker i så måte, Viking styrte alt i første, Vålerenga mye i andre.

Det meste av æren skal Vålerengas to innbyttere i og rett etter pausen ha:

Kristofer Hæstad kom inn og var god. Mohammed Fellah var fantastisk.

Tøff tid

For to sesonger siden var midtbanespilleren toneangivende i et Vålerenga-lag som spilte Norges beste fotball og tok sølvmedalje i eliteserien, og spørsmålet var ikke om, men når Fellah ville få sin landslaggsdebut, men når. Fjorårssesongen ble imidlertid en gedigen nedtur, mye på grunn av skadeproblemer.

Tirsdag viste Fellah at han er tilbake for fullt. Han kunne hatt målgivende til både Marcus Pedersen (heading like utenfor) og Harmeet Singh (skudd en snau meter til side for mål), og da lagkompisene sviktet, ordnet han like greit scoringen selv, om enn via Indridi Sigurdssons ben.

- Martin Andresen gjør noen gode grep, sier teknikeren når han blir spurt hvorfor kampen endret karakter.

- Hva da, spurte en av de mange journalistene som hang over midtbanespilleren i mixed zone etter kampen.

- Han satte inn meg!

- Hørte ryktene om utleie

Han er ikke ubeskjeden, unge Fellah, men det har han heller ingen grunn til å være. Banens klart beste, og involvert i alt det som skjedde fremover for Oslo-laget. Historien kunne likevel vært en helt annen.

Det er trangt om plassen i tierrollen der Fellah trives best. Da også sesongoppkjøringen ble redusert på grunn av skader, var man i tvil om hva man skulle gjør med Holmlia-gutten, og man vurderte å låne ut Fellah.

Minst én klubb i den norske toppdivisjonen fikk etter det VG Nett vet spørsmål om de kunne være interesserte å leie midtbanespilleren. Fellah ble imidlertid værende på østkanten.

- Jeg hørte ryktene om at de ville leie meg ut, men vet ikke noe mer enn det. Men nå er jeg her, og i dag beviser jeg at jeg er blant de beste og fortjener en plass på laget, sier Vålerenga-helten.

20 måneder igjen av kontrakten

Hva som skjer videre er dog ikke fullt så klart. Fellah har drøyt halvannet år igjen av kontrakten, og Vålerenga har vært veldig klare på at de ikke ønsker å utvikle spillere, uten å bli solid kompensert om de skal til utlandet. Singh-situasjonen er ikke en situasjon de ønsker å havne i på nytt.

- De har ikke spurt meg om jeg vil forlenge, sier Fellah selv når han får spørsmål om det er aktuelt å forlenge.

- Og hvis de spør?

- Da får vi ta det da.

Var Fellah ordknapp om akkurat det, så var heller ikke trener Martin Andresen særlig fornøyd da han ble spurt om midtbanespillerens kontraktssituasjon.

- Jeg ønsker ikke å stå her og prate om kontrakter hver gang. Situasjonen til Singh og Fellah er ulik, Fellah har ett år mer igjen av kontrakten sin, understreker Vålerenga-treneren.

Med spill som mot Viking vil spørsmålet uunngåelig dukke opp igjen. Andresen understreker da også at han var meget fornøyd med U21-landslagsspillerens bidrag.

- Han fungerer litt som en boksåpner. Vi så at det var plass i den mellomrollen, og en Fellah i form har de kvaliteten som skal til for å åpne opp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder