SJANSELØS: Hønefoss-keeper Steve Clark kunne bare se langt etter Herolind Shalas skudd i kampen mot Odd på Skagerak Arena søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB Scanpix

Livsviktig seier for Odd Grenland

SKIEN (VG Nett) (Odd-Hønefoss 4-0) Seieren mot Hønefoss gjør at Odd ikke er i direkte fare for nedrykk.

  • Cato Lorentz

Artikkelen er over syv år gammel

Før kampen uttalte Odd-trener Dag Eilev Fagermo at tap for Hønefoss ville sende laget hans rett ned i nedrykkssumpen.
Men etter en meget solid 4-0-seier i kveld, kan Fagermo nå puste lettet ut.

- Det var ekstremt deilig at det løsnet for oss. Dette var som ketsjup-effekten, majones-effekten og alt som kan sprutes på én gang, sa Odd-trener Dag Eilev-Fagermo i et intervju etter kampen.

For med tre kamper igjen å spille har de nå en ni poengs ledelse på Fredrikstad som i øyeblikket ligger nest sist.

Mot Hønefoss var det først i andre omgang Odd virkelig fikk vist hva de kan.

- Fra starten av andre omgang tok vi tak i kampen. Vi har jobbet med å være rå i boksen, og det ga uttelling i dag. Nå er vi helt ferdige med bunnstriden. Dette var en fortjent og deilig seier, sa Fagermo.

VG LIVE: Les fyldig referat

1-0 kom etter 59 minutter da Herolind Shala fikk to muligheter til skudd. Det andre var en lekkerbisken som Steve Clark i Hønefoss-buret ikke hadde muligheter å redde.

- I dag var Odd bedre enn oss. Spesielt etter de får sitt første mål. De vinner fullt fortjent, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

- Poengmessig har dette vært en laber høst. Nå blir de siste kampene spesielt viktige, sier Smerud.

Målfest på få minutter

Fem minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen. Denne gangen var det Adem Güven som var sist på ballen. Et langt innkast endte opp hos Güven som var iskald i avslutningsøyeblikket.

Kun to minutter senere var 3-0 et faktum. Et strålende raid på høyrekanten av Snorre Krogsgård endte med at han selv banket ballen på vakkert vis forbi Clark.

- Dette kunne ikke endte bedre. Vi vinner og scorer masse mål. Nå kan vi begynne å se oppover på tabellen istedet for nedover, sier Krogsgård.

Tre minutter før slutt kom 4-0. Bare minutter etter innhoppet mottok George White ballen i Hønefoss-feltet. Angriperen vendte pent opp og satte ballen kontrollert i mål.

Odd best fra start

Odd var helt klart det førende laget i starten av kampen. Allerede etter 13 minutter fyrte Simen Brenne løs et skudd som Steve Clark mesterlig reddet.

Fire minutter senere stormet Snorre Krogsgård fremover på høyrekanten. Unggutten skyter selv, men avslutningen gikk like utenfor.

Etter 19 minutters spill var Odd farlig frempå igjen. Denne gangen var det Morten Fevang som raget høyest og headet like utenfor etter et godt slått hjørnespark.

Men etter en solid åpning slapp hjemmelaget Hønefoss inn i kampen. 25 minutter ut i omgangen skapte bortelaget sin første sjanse. Et flott innlegg fra Heiner Mora fant Riku Riski som avsluttet like utenfor Odd-målet.

Hønefoss fortsatte å presse Odd bakover og fire minutter før hvilen var Mora nære ved å stupheade bortelaget i føringen.

Like før pause fikk Odd en rekke cornere hvor Fevang var meget nære å sende Odd i ledelsen på et av dem etter en ny god heading.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder