Uten seier siden midten av juli: Godsets skrekkrekke fortsetter - Viking reddet uavgjort

MARIENLYST (VG) (Strømsgodset - Viking 1-1) Strømsgodset er inne i sin verste rekke uten seier på 22 år. Det så lenge bra ut mot Viking, men gjestene slo tilbake.

Hans-Kristian Rangnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var ikke spilt 30 sekunder en gang før Strømsgodset gikk i ledelsen på Marienlyst. Eirik Ulland Andersen kom til klubben i sommer og viste sine kvaliteter da han ble spilt i bakrom og hamret ballen i det nærmeste hjørnet.

Viking kom ikke ufortjent tilbake i kampen da innbytter Michael Haukås headet til en umarkert, tidligere Godset-spiller, Abdisalam Ibrahim som hadde få problemer med å utligne for gjestene.

– Vi starter bra, så blir vi passive og Viking får ha mer ball enn det vi ønsker. Så får vi alt for mange balltap, sier midlertidig Strømsgodset-trener Håkon Wibe-Lund.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Torsdag trakk Bjørn Petter Ingebretsen seg som Godset-trener av medisinske årsaker. Ingebretsen fikk et hjerteinfarkt i juni. Han var først sykmeldt i fem uker, før han returnerte og laget ledet i to kamper. 49-åringen opplevde deretter bivirkninger av hjertemedisinene, hvilket medførte en ny sykemelding på ubestemt tid.

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund ledet laget i fredagens kamp mot Viking. Godset-ledelsen har meldt ifra om at løsningen på trenerkabalen vil komme til uken.

– Strømsgodset ser ut som de sliter med selvtilliten, men dette er fortsatt et vanskelig sted å komme til. Det er ikke mange ganger jeg har reist herifra med et poeng, sier en fornøyd Viking-trener Kjell Jonevret.

At selvtilliten skorter for fjorårets sølvlag er kanskje ikke så rart, når man tenker på at drammenserne ikke har vunnet en kamp på nesten tre måneder.

– Det er klart at ting som det her preger, men vi kan ikke se bakover. Vi er nødt til å se fremover. Selvtillit er det bare å gå ut og hente, sier Wibe-Lund.

Lange baller

Under Wibe-Lunds ledelse startet Strømsgodset utypisk med flere lange pasninger og kjørte fullstendig over Viking de første ti minuttene. Til tross for at drammenserne er kjent for sin ballbesittende angrepsfotball som har ført til mye suksess de siste årene, viste de at de også kan ha suksess med en direkte spillestil.

LES OGSÅ: Ingebretsen gir seg som Godset-trener: – Helsa må gå foran

Men hjemmelaget klarte ikke å holde det oppe og Viking kom mer og med inn i kampen. Patrick Pedersen hadde to store sjanser før pause, før Ibrahim utlignet ti minutter ut i den andre.

Kristoffer Tokstad var svak i presset og lot Claes Kronborg prikke ballen på hodet til innbytter Haukås som fant den tidligere Godset-spilleren i feltet.

– Vi vokser inn i kampen og vi kunne faktisk vunnet til slutt. Men vi er fornøyd med et poeng, sier Jonevret.

Godset skapte lite hjemme på Marienlyst, med unntak av et spektakulært brassespark (!) fra Nana Boateng. Iven Austbø sto ute fra streken og kom seg så vidt tilbake for å redde avslutningen.

LES OGSÅ: Godsets dårligste periode siden Lillehammer-OL

Forferdelig rekke

Fem uavgjorte og seks tap er det blitt, siden 1-0 over Tromsø 17. juli. Da lå SIF bare fem poeng bak Rosenborg, og var nummer tre. 11 kamper senere er Godset 28 poeng bak RBK, og det med en kamp mer spilt.

Det så bra ut i ti minutter, men drammensernes forferdelige rekke vil ingen ende ta.

Neste, og siste, hjemmekamp for Godset er hjemme mot nettopp trønderne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder