LETER ETTER MÅL: Brann har den siste tiden slitt med å finne veien til nettmaskene. Her fortviler Sivert Heltne Nilsen, keeper Alex Horwath og Vito Wormgoor etter at Brann tapte 1-0 hjemme mot Sarpsborg 08. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Måltørke for Brann: Sjefen vil ikke skylde på alle byttene

BERGEN (VG) Etter en forrykende scoringsrekke har Brann scoret ett mål på de siste fire seriekampene. Brann-trener Lars Arne Nilsen vil ikke gi økt rotering skylding.

 • Aleksander Losnegård

Artikkelen er over to år gammel

– Vi har jo scoret masse mål mot det laget før, så det skal ikke bety noe. Vi mangler litt i forhold til det å skape sjanser på siste tredjedel, synes jeg, både på dødballer og ellers. Normalt sett skaper vi mer enn vi gjør i dag, sier han.

Bakgrunn: Mortensen senket Brann på overtid

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Etter 13. serierunder var fasiten for Brann 29 mål signert 14 ulike målscorere. Fire serierunder senere har Brann-kaptein Vito Wormgoor blitt den 15. Brann-spilleren som har vunnet veien til nettmaskene denne sesongen, etter at han headet inn 1-1 borte mot Sarpsborg 08 i den 14. serierunden, men det er det eneste målet rødtrøyene har scoret siden 5-0-nedsablingen av Stabæk 19. juni.

Rødtrøyene scoret rett nok da de vant 1-0 over slovakiske Ruzomberok i andre kvalifiseringsrunde til Europa League på torsdag, men søndag gikk Brann igjen målløse av banen i serien da Sarpsborg 08 gikk seirende ut av toppoppgjøret på Brann stadion etter Patrick Mortensens overtidsscoring.

– Vi hadde et trøkk på de. Jeg synes vi var bedre enn dem. Vi fortjente minst ett poeng, og hvis det er noen som skulle vinne, så synes jeg det varr oss utifra det som skjedde ute på banen. Det var vi som hadde trøkket, men det ble få sjanser begge veier. De skapte jo ingenting de heller, oppsummerer Nilsen.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Roterer lite på laget

Til kampen mot Sarpsborg 08 gjorde Nilsen tre endringer på laget som tapte 2-0 borte mot Stabæk i forrige serierunde. To av byttene var i Branns angrepstrio - Petter Orry Larsen og Steffen Lie Skålevik ble erstattet av henholdsvis Kasper Skaanes og Torgeir Børven. Byttene i angrep var også uvanlige i den forstand at de ikke kom som følge av skade eller suspensjoner.

Brann-trener Lars Arne Nilsens mest foretrukne elleve denne sesongen har bestått av Piotr Leciejewski, Amin Nouri, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten, Jakob Orlov og Gilli Rólantsson. På 17 Eliteserierunder har disse elleve fått tillit fra start sammen av Branns suksesstrener åtte ganger.

Les også: Slik kan Brann nå toppen (VG+)

Og med mindre noen av dem har blitt skadet eller suspenderte, har de stort sett vært å finne på laget igjen neste serierunde. Den som har spilt færrest kamper fra start av de elleve - Jakob Orlov - har spilt ti kamper fra start.

Konsekvensene av det ser ut til å ha vært at Nilsens utvalgte gikk tom for overskudd noen serierunder før sommerferien, mens de som kun har fått sporadiske kamper fra start eller innhopp, har slitt med å markere seg.

Wormgoor: – Vi må være tålmodige

Brann-kaptein Vito Wormgoor drar litt på det når VG spør ham om den siste tids rotering i forbindelse med økt kampbelastning har påvirket det offensive samspillet til rødtrøyene, som så ut til å sitte som støpt tidligere i sesongen, før han fremhever en spiller som han mener Brann savner for øyeblikket:

– Daniel Braaten er en strålende spiller, og en veldig viktig spiller, fordi han kan holde på ballen når vi angriper. Akkurat nå virker det som at vi vil være for raske. Vi må være tålmodige og holde litt lengre på ballen, sier stopperen.

Se også: Zekhnini solgt for 20 millioner

Braaten, som har notert seg for tre scoringer og tre målgivende pasninger på 13 kamper i Eliteserien i år, måtte stå over kampen mot Stabæk og Europa League-kvalifiserinskampen i Slovakia på grunn av en leggskade. Når 35-åringen er på banen gir det Brann ro i angrepsspillet, mener Wormgoor.

– Braaten har så mye erfaring at han vet hva han skal gjøre i de ulike situasjonene, men Kasper gjorde også en flott jobb i dag, bemerker kapteinen om midtbanespilleren som spilte sin tredje seriekamp fra start for sesongen.

Én ting legger Branns stopperkjempe likevel ikke skjul på.

– Det blir fint å få Braaten tilbake.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les også

 1. Skullerud etter Molde-returen: – Det var rart

  MOLDE (VG) Nesten to år etter et bittert brudd med Molde, var Tor Ole Skullerud (46) tilbake på Aker Stadion som…
 2. Sandefjord-kaptein endelig tilbake etter blodsykdom og miltoperasjon

  SANDEFJORD (VG) Etter 13 måneder på sidelinjen gjorde Sandefjord-kaptein Lars Grorud comeback mot Tromsø.
 3. Mortensen senket Brann på overtid: – Oppsøker de situasjonene hver gang

  BERGEN (VG) (Brann – Sarpsborg 08 0-1) Patrick Mortensen (28) var der en spiss skal være da han ble matchvinner…
 4. Tromsø knust med ny-treneren på tribunen

  SANDEFJORD (VG) (Sandefjord – Tromsø 3-0). Tromsø setter sin lit til en finsk redningsmann etter at stortapet i…
 5. Knust Sigurdarson etter kjempemiss: – Begynner nesten å gråte

  MOLDE (VG) (Molde – Strømsgodset 0-0) Bjørn Bergmann Sigurdarson (26) har vært Moldes store stjerne denne sesongen.
 6. Zekhnini ble solgt til Fiorentina for nærmere 20 millioner kroner

  SKIEN (VG) (Odd-Viking 0-2) På det som var Rafik Zekhninis (19) siste kamp i Skien på en stund, var det et annet…
 7. Aalesunds reservekeeper stengte buret – så våknet Haugesunds målkonge

  (Haugesund – Aalesund 2-0) Haugesund trengte noe spesielt for å overliste Aalesunds reservekeeper Pål Vestly Heigre (22).
 8. Erlandsen med tordentale i Lillestrøm-garderoben

  ÅRÅSEN (VG) (Lillestrøm - Stabæk 2-2) Arne Erlandsen (57) tok med seg guttene inn i garderoben til pause, og ga dem…
 9. Tror motstanderne frykter Lillestrøms sluttminutt-ekspertise

  ÅRÅSEN (VG) (Lillestrøm - Stabæk 2-2) Lillestrøm er glad fotballkamper ikke varer i 75 minutter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder