HJEMME VIKTIGST: Åge Hareide og Norge skal trene på å vinne hjemme i landskampen mot Sør-Korea. Her ser vi John Carew vinne en hodeduell i kampen mot Skottland i fjor høst. Da vant Norge stort sett kun hodedueller og tapte kampen 2-1. Foto: Scanpix

Håper på Park

Åge Hareide ønsker tøffest mulig motstand for Norge. Derfor håper landslagssjefen Manchester Uniteds Park Ji-sung spiller mot Norge.

Jørgen Meberg Gilbrant
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL


Sør-Koreas største stjernespiller, Park Ji-sung, er usikker foran morgendagens landskamp. Åge Hareide ser helst at Manchester United-spilleren er på banen - for at Norge skal få tøffest mulig.

- Vi vil gjerne møte de beste, derfor er det fint om Sør-Korea kan stille med de beste spillerne sine, sier landslagssjefen.

«Brasiliansk» midtbane
Sør-Korea tok fotballfamilien med storm sist VM, der de spilte nærmest løp motstanderne i stykker. Det holdt til helt til semifinalen. Hareide er forberedt på lignende takter på Ullevaal.

- De veksler veldig mye og er uberegnelige. De ligger lavt og så plutselig eksploderer de i «kamikaze-press». Vi må være skjerpa ellers kan de ta oss på senga, sier landslagssjefen.

VIKTIG MANN: Fredrik Strømstad får fornyet tillitt på høyrekanten - og skal spille i en innovervendt kantrolle. Foto: Scanpix

Sist kamp mot Paraguay var positiv for det norske laget. Vi spilte «trangt» på midtbanen med Fredrik Strømstad i en litt innovervendt rolle. Hareide sammenligner det norske systemet med hvordan Brasil spiller.

- Mange lag internasjonalt spiller med kanter innover i banen. Brasil spiller stort en slags 4-2-2-2 i mesterskap, der backene brukes som kanter, sier Hareide.

Dette norske spillet skal videreutvikles mot Sør-Korea.

- Vi må være flinkere til å få med flere folk opp bakfra. Vi skal spille ballen i lengderetningen og luke vekk feilene bakover.

Hjemme viktigst
Det var på hjemmebane det sviktet for Norge i VM-kvalifiseringen sist. Spesielt 2-1-tapet for Skottland er noe som ikke kan gjenta seg, skal Norge ta seg til EM-sluttspillet i 2008. Da kontret Skottland inn to mål, mens Norge så lamslåtte ut da vi skulle skape noe.

- Hjemmekampene ble vårt fall i VM-kvaliken, nå må vi ha full pott hjemme, skal vi ha noen sjanse.

Derfor er det hjemmekampen mot Moldova 2. september som er i tankene til Hareide når Norge løper utpå Ullevaal.

- Vi trenger trening på nettopp slike kamper. Der det er forventet at vi skal styre kampen og vinne, forklarer Hareide.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder