Ble matchvinner – nektet å snakke med pressen

BERGEN (VG) (Brann – Kristiansund 1–0) Bismar Acosta ble den store helten på Brann stadion med sin scoring syv minutter og tolv sekunder på overtid. Etter kampen var midtstopperen lite snakkesalig.

  • Mathias Fløtaker

Artikkelen er over ett år gammel

– No, I’m sorry. Not today, var costaricanerens tydelige melding til pressen da han som siste mann forlot Brann-garderoben over 40 minutter etter kampslutt.

Det var andre kamp på rad at Acosta forlot stadion uten å snakke med pressen. Også etter selvmålet mot Strømsgodset sist var Acosta lite lysten på å snakke med hverken VG eller de andre mediene.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Nysigneringene herjet i Haugesund–Sarpsborg fortsatt ubeseiret

– Det var vanskelig for Bismar like etter kampslutt i forrige serierunde, men i dag tar han ansvar på banen. En perfekt respons, sa kaptein Vito Wormgoor til VG etter kampslutt.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Språkbarriere

Resten av Brann-laget var derimot mer snakkesalig – både om kampen og stopperens revansj.

– Det er noen språkproblemer som gjør ting enda vanskeligere i en slik situasjon. Bismar er en motivasjon for oss på trening hver eneste dag – det betyr noe. Han er ingen pyse selv om han velger å ikke prate med pressen, fortsatte kapteinen.

– En skikkelig vinnerskalle, skjøt Fredrik Haugen inn.

TAUS HELT: Bismar Acosta ble matchvinner, men var lite snakkesalig etter 1–0-seieren mot KBK. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Også Lars Arne Nilsen påpeker at det er en språkbarriere for den costaricanske midtstopperen.

– Det er litt vanskelig med språket for Bismar – det påvirker nok litt, sa Brann-treneren som var mer lysten på å snakke om det som faktisk foregikk ute på banen.

Krigekamp

For på gressteppet var det en nærmest perfekt revansj for Acosta. Kristiansund var svært dyktig på å ødelegge det oppbyggende spillet til Brann. Både Acosta og Wormgoor fikk problemer med presspillet til blåtrøyene og flere ganger havnet ballen på tribunen.

Lars Arne Nilsen lar seg imponere over det Christian Michelsen og hans KBK får til.

– Han er veldig smart trener som vet hvordan han skal ta poeng mot de antatte favorittene. Det så vi mot RBK i første kamp, og det er veldig nære at de gjør det samme i dag. De er skikkelig gode på å ødelegge spillet til motstanderen – det var vi også forberedt på.

les også

Espen Ruuds drømmetreff avgjorde: – Jeg traff vanvittig

Det ble knapt skapt en eneste sjanse i løpet av de første 90 minuttene. Grunnet en tøff duell mellom Sivert Heltne Nilsen og Pål Erik Ulvestad – der sistnevnte ble liggende flere minutter på banen – ble det lagt til ni minutter tilleggstid. Det var akkurat nok for Brann.

Bismar Acosta steg opp og headet inn seiersmålet på den andre virkelig sjansen i løpet av de 98 spilte minuttene.

Michelsen: – Sånn er fotballen

Det var en skuffet KBK-trener som møtte pressen etter kampslutt. Han var likevel ved godt mot.

– Inkludert tilleggstid i begge omganger, så trenger Brann omtrent 100 minutter for å få hull på oss. Det er absolutt godkjent, men akkurat nå er det selvfølgelig kjempebittert.

I fjor sjokkerte Kristiansund med 4–0-seier på Brann Stadion. Også i hjemmekampen var det blåtrøyene som trakk det lengste strået.

– Vi vant en tett batalje mot Brann i fjor, og slik vil fotballen alltid være. Det kommer til å jevne seg ut over en sesong. I dag var ikke marginene med oss. Det må vi bare lære av.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder