Salah ble matchvinner og tangerte Cristiano Ronaldo og van Persie

(Crystal Palace – Liverpool 1–2) Fra tribuneplass fikk Alexander Sørloth (22) se sitt Crystal Palace rote bort viktige poeng mot Liverpool og jubilanten Jürgen Klopp (50). Den store helten? Mohamed Salah (25), selvfølgelig.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

På Selhurst Park ledet Jürgen Klopp Liverpool i sin 100. Premier League-kamp, og det ble – til slutt – et lystig jubileum for tyskeren, takket være scoringer fra Sadio Mané og Mohamed Salah.

Salah ble matchvinner med sitt 29. for sesongen, og tangerte dermed to menn som har scoret mye mål i den engelske toppdivisjonen.

les også

Ustoppelige Salah fortsetter å herje: – En fryd å se på

Manchester United-duoen Cristiano Ronaldo i 2007/08 og Robin van Persie i 2012/13 har rekorden for flest kamper med scoring i en ligasesong på 38 kamper. Begge sto med 21.

Liverpools nummer 11 har nå scoret i like mange kamper, og fortsatt gjenstår seks kamper i ligaen.

Marerittstart

– Det var en fortjent seier. Vi fikk en vanskelig start, og det er ikke noe nytt at vi må krige når vi kommer hit, men det gjør det bare enda bedre når vi til slutt vinner, sier Klopp til BBC etter å ha innkassert tre nye poeng.

Men før seieren kunne innkasseres, fikk Liverpool en forferdelig start på oppgjøret.

les også

Alex Ferguson på topp – dette er de 50 beste managerne i England

Pluss content

Kampen var nemlig ikke mer enn 13 minutter gammel da Loris Karius felte Wilfried Zaha i egen 16-meter. Da pekte dommer Neil Swarbrick på straffemerket og Luka Milivojevic gikk frem. Fra ellevemetersmerket satte han inn sin syvende straffescoring for sesongen.

«The Eagles» kom til flere gode muligheter i løpet av kampen, og spesielt Christian Benteke misbrukte flere store muligheter i Alexander Sørloths fravær.

les også

Engelsk avis: Fotballklubber innfører bøter etter snus-eksplosjon

Kostbart sjansesløseri

Sørloth, som på grunn av en lårskade måtte melde forfall til landskampene hvor det ble seier mot Australia og Albania, fikk fra tribunen se sine lagkamerater først ta ledelsen – for så miste den – og til slutt sitte igjen med ingenting.

– Det kjennetegner et godt lag å vinne når man ikke er p åsitt beste. Vi fortsatte å prøve, og ved pause tenkte vi at vi fortsatt kunne vinne. Spillerne leverte, og vi fikk resultatet, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson ifølge BBC.

Tidlig i 2. omgang kom utligningen fra gjestene.

SATT TIL SLUTT: Sadio Mané fikk en scoring annullert for offside, men fikk scoringen sin til slutt. Foto: DYLAN MARTINEZ

James Milner serverte Sadio Mané etter strålende forarbeid, og senegaleseren hadde en enkel jobb med å bredside inn utligningen for Merseyside-klubben.

Etter det var Liverpool det beste laget, men det var vertene som produserte de virkelig store sjansene. Benteke hadde – mot sin gamle arbeidsgiver – to gigantiske muligheter alene med keeper. Den ene sendte han langt utenfor, den andre like over.

les også

Salah om Messi-sammenligningen: – Helt åpenbart en god ting

Super-Salah

Liverpool-spillet satt ikke like godt som det gjorde før landslagspausen, da de blant annet knuste Watford 5–0. Da scoret Mohamed Salah hele fire mål, men egypteren, som også scoret i landslagspausen, var – uvanlig nok – noe usynlig idet han inntok engelsk gress igjen.

Men han trengte bare den ene muligheten, og slo til da Liverpool trengte ham som mest.

les også

Tysk fotballmagasin: Tuchel tar over etter Wenger

Syv minutter før full tid var han på rett plass til rett tid da han fikk ballen av Andrew Robertson inne i boksen. Han tok en touch for å legge til rette, før han hamret Liverpool i ledelsen med sin 29. Premier League-scoring for sesongen.

SALAH, IGJEN: Mohamed Salah scoret sitt 29. Premier League-mål for sesongen da han ble matchvinner for Liverpool. Foto: GLYN KIRK / AFP

Liverpool inntar 2. plass på tabellen. Det kan imidlertid Manchester United gjøre noe med, når de tar imot Swansea til kamp på Old Trafford klokken 16.00. Den kampen kan du følge på VG Live.

les også

Salah på vei mot Premier League-rekord

For Sørloth og Palace sin del blir de værende på 16. plass på tabellen, bare to poeng over nedrykksstreken.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder