SUSPENDERES IKKE: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær og Molde-direktør Øystein Neerland suspenderer ikke spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt. Her på pressekonferanse da Solskjær kom tilbake i 2015. Foto: Istad, Espen A. / NTB scanpix

Voldtektstiltalt Molde-spiller suspenderes ikke av klubben

Moldes eliteseriespiller som er tiltalt for sovevoldtekt, vil være aktuell for å spille kamper fremover. Klubben avventer domstolens behandling av saken.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Fredag sist uke omtalte VG at en Molde-spiller var tiltalt for sovevoldtekt på en kvinne. Etter tiltalen ble kjent sa Molde-direktør Øystein Neerland at klubben skulle vurdere situasjonen.

Det har Molde FK nå gjort, og til Romsdals Budstikke opplyser direktøren om at den aktuelle spillerens hverdag fortsetter som normalt:

– Som kjent har en av MFKs spillere nylig blitt tiltalt i en straffesak. MFK er i den forbindelse gjort kjent med at spilleren og fornærmede har ulike versjoner av hendelsesforløpet. Spilleren mener at han ikke har gjort noe straffbart. Det tilligger ikke MFK som fotballklubb å ta stilling til hendelsesforløpet, og det tilligger ikke MFK å felle dom i saken. Det er det rettsapparatet som skal gjøre. MFK vil på denne bakgrunn avvente domstolens behandling av saken, før det vurderes om hendelsen skal få betydning for spillerens tilknytning til MFK. Spilleren vil møte på jobb og dermed også være aktuell for laget fremover, uttaler Neerland til lokalavisen.

les også

Molde-spiller tiltalt for sovevoldtekt

Han opplyser til Romsdals Budstikke at han ikke vil kommentere saken nærmere. Spilleren erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans advokat Øyvind Panzer Iversen.

Ifølge straffeloven er sovevoldekt «seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen».

Minstestraff for lovbruddet er tre års fengsel, og strafferammen går opp til ti års fengsel.

Molde møter Tromsø hjemme mandag. Klubben leder serien etter to kamper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder