SPILLER LITE: Håvard Nordtveit, her under landslagssamling i august i fjor, har ikke spilt for Hoffenheim siden desember. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Håvard Nordtveit: – Over for meg i Premier League

Her er fredagens oddstips

Landslagets midtstopper Håvard Nordtveit (27) utelukker et comeback i Premier League.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I et intervju med den tyske avisen Kicker forteller Hoffenheims nordmann om fortiden i Premier League, som han anser som et lukket kapittel.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

– Vi har et hus der, så jeg drar kanskje tilbake dit på ferie. Men det er over for meg i Premier League, sier Nordtveit.

Han var Arsenal-spiller mellom 2007 og 2011, men var for det meste på lån i andre klubber. Deretter fulgte fem solide år i Borussia Mönchengladbach. I 2016 signerte han for West Ham, men det ble med den ene sesongen før han dro tilbake til Tyskland og Hoffenheim i fjor sommer.

Avis: 30-åring aktuell som Arsenal-sjef

– Fikk kramper allerede i oppvarmingen

Nordtveit sier at han tok en prat med familien da han var i West Ham, og at de fant ut av han som fotballspiller passer bedre inn i den tyske Bundesligaen.

– I Tyskland handler det mer om taktikk, om ballbesittelse, om å vurdere når man skal angripe. I England er det 90 minutter med fullt kjør opp og ned banen. Det er veldig tøft fysisk. Jeg skjønner ikke hvordan noen spillere klarer å spille over 60 kamper år etter år. Det er utrolig, sier Nordtveit.

Han forteller om sitt tøffe møte med det engelske juleprogrammet:

– Vi spilte fire kamper mellom jul og nyttårsaften. Jeg fikk kramper allerede i oppvarmingen. Jeg spurte en lagkamerat forsiktig om det bare gjaldt meg. Han svarte: «Nei, nei, det er sånn med halve laget.» Men det er sånn den britiske mentaliteten er. Det var en kjempeopplevelse.

27-åringen har ikke klart å etablere seg på laget i Hoffenheim. Han begynte sesongen som fast midtstopper, men skaet seg i oktober og har ikke startet en seriekamp for klubben siden.

– Jeg sleit med en stiv hamstring og stiv legg før jul. De som kom inn på laget i mitt fravær har gjort det bra. Dessuten har det vært en overgang for meg rent taktisk, sa Nordtveit til Haugesunds Avis i januar.

VGs tips: Gladbach-seier

Hoffenheim spiller – trolig uten Nordtveit fra start – borte mot Augsburg lørdag klokken 15.30.

Men den tyske serierunden sparkes i gang allerede fredag kveld når Nordtveits gamle lagkamerater i Borussia Mönchengladbach tar imot Werder Bremen.

Gladbach tok en etterlengtet 1-0-seier over Hannover i forrige ruknde, etter fire strake serietap, og møter her et Bremen-lag som har vunnet tre av sine fire siste kamper. Men gjestene ligger nede i bunnstriden og skal være en motstander innenfor rekkevidde.

Vi anbefaler et spill på Gladbach-seier til 1,80 i odds. Spillestopp er klokken 20.25.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder