SLO TIL: Lillestrøms Fredrik Krogstad jubler for sitt mål under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Lillestrøm på Komplett Arena. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

Effektive Lillestrøm slo Sandefjord

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord – Lillestrøm 1-3) Lillestrøm scoret på tre av fem sjanser og viste at effektiviteten er inne før cupfinalen mot Sarpsborg 08 neste helg.

Sigurd Skjefstad
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

- Det var godt for oss ta med en seier her inn i uka vi har foran oss. Et tap ville gitt en helt annen stemning, sier tomålsscorer Fredrik Krogstad til VG.

Han ga Lillestrøm ledelsen 2-1 rett før pause, og fastsatte sluttresultatet til 3-1 ett minutt på overtid. Innimellom hadde først lagkamerat Aleksander Megalvis sendt gjestene i føringen, før Sandefjord utlignet ved Pau Vicente Morer.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Bærende på to pizzaesker og en haug med saftbokser, kom Krogstad ut av bortegarderoben som en av de siste etter kampen.

VG Live: Slik var kampen!

- Nyte!

- Jeg har aldri scoret to mål i en eliteseriekamp før, så det var kult å få de målene, sier han, mens et par av lagkameratene mumler noe om "stjerna" når de går forbi.

Nå er cupfinalen neste for 22-åringen som fjor var i Ullensaker/Kisa.

- Sarpsborg er vel favoritt, men da kan vi gå for å vinne som underdog. Jeg tror det blir en underholdende kamp. Det er bare å nye egentlig, det er jo ikke hver dag vi spiller cupfinale. Nyte, og vinne, sier Krogstad.

Megalvis sente LSK foran

Tar Lillestrøm med seg effektiviteten de viste mot Sandefjord, er de godt på vei. Der Sandefjord trillet og trillet i påvente av at åpningene skulle komme, slo Lillestrøm til med kjappe overganger så fort mulighetene bød seg.

Ikke alltid var det like presist. Men når de først kom til scoringsmuligheter, satt ballen i mål. Først var det en aktiv Erling Knudtzon som trillet ut til Aleksander Melgalvis på 17 meter. Megalvis skjøt via en Sandefjord-spiller og i mål bak en utspilt Ingvar Jonsson.

Sandefjord skapte et par store nesten-muligheter med Flamur Kastrati, men måtte vente helt til det 43. minutt før utligningen kom. Abdoulaye Seck tok et raskt frispark på egen halvdel mens Lillestrøm var i ubalanse, og da André Sødlund slo inn fra venstre, tok Victor Demba Bindia et råsterkt løp på motsatt kant.

Bindia kastet seg frem på bakre stolpe og fikk slått ballen inn igjen på tvers av mål, der Pau Morer trillet ballen kontrollert forbi Lillestrøm-keeper Arnold Origi.

Keeper-skade

Men ledelsen holdt ikke lenge. Omtrent rett fra avspark gikk Lillestrøm i angrep, og på rundt 17 meter fikk Krogstad tid til å sikte og prikket ballen i mål helt nede ved stolpen.

Da hadde Sandefjords reservekeeper Øystein Øvretveit vært på banen i knappe ti minutter, etter at Ingvar Jónsson gikk rett i bakken på et utspark. Jonsson ble båret av banen og kjørt til sykehuset i Tønsberg med mistanke om et brudd i foten.

Kastrati burde utlignet

I annen omgang fikk Knudtzon en gratismulighet til å øke ledelsen da ballen plutselig datt ned på foten hans få meter fra mål, men så uforberedt ut og avslutningen gikk både over og utenfor.

Enda svakere var avslutningen fra Kastrati etter drøye timen spilt. Sandefjords toppscorer ble fint satt opp av Morer og Sødlund, men helt alene på syv meter sendte han ballen høyt over.

Den siste halvdelen av omgangen flyttet Lars Bohinen giganten Abdoulaye Seck opp på topp for å slåss, mens Arne Erlandsen svarte med å sette inn en tredje stopper i Stefan Antonijevic. På én av mange kontringer fastsatte Krogstad til 3-1.

Knudtzon vil spille spiss

- De får litt trykk på oss med innlegg i boks, men det er jo ikke det verste for oss med Kippe &co. bak der, sier Erling Knudtzon.

Hurtigtoget startet kampen som venstrekant, avsluttet på høyre, men vil gjerne opp på spissen i cupfinalen.

- Hvis jeg kan velge, så. Men jeg kommer ikke til å klage over posisjonen om jeg får starte en cupfinale.

Det blir opp til Arne Erlandsen som var godt fornøyd med to ting etter kampen:

- Vi fikk en seier, og unngikk skader. Nå skal vi trene godt og forberede oss til cupfinalen. Vi gleder oss, sier Erlandsen.

Bohinen: - Utladning

Sandefjord-trener Lars Bohinen så mest ut til å glede seg til ferie etter å ha sett laget tape sin sjette kamp av de siste åtte. Dermed endte laget på 13. plass, etter poeng bak nettopp Lillestrøm.

- Jeg hadde trodd vi skulle fått mer ut av de siste fem-seks kampene. Men det er ikke unaturlig at det kommer en utladning hos spillerne når de greier en prestasjon som ingen rundt hadde forventet av dem (berge plassen). Det synes jeg vi så sist mot Kristiansund. I denne kampen var innsatsen bedre, men kvaliteten i boksen ikke god nok, sier Bohinen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder