BLE TREMÅLSCORER: Sophie Román Haug ble tremålsscorer mot Røa lørdag. Her jubler hun sammen med Guro Reiten etter seieren mot Vålerenga i serieåpningen. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Tidligere storscorer hjelper LSK å finne målet

(Røa-LSK Kvinner 2–5) Hege Riise gir den gamle storscoreren Geir Frigård (47) mye av æren for at Lillestrøm har sin beste serieåpning siden Toppserien ble etablert i 1996.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter seieren mot Røa lørdag har Lillestrøm full pott med ni poeng og 16–2 i målforskjell.

– Vi har et godt samarbeid med kretsen hvor Geir Frigård er spillerutvikler. Han er innom oss én gang i uken og kjører avslutningstreninger for alle våre offensive spillere. Det har vært gull verdt for oss. Å jobbe med Geir på den måten har gitt oss et løft, sier Hege Riise.

les også

Graham Hansen: - Utrolig svakt av UEFA

Sophie Román Haug har plukket opp en god del av den gamle storscoreren. Mot Røa scoret hun tre mål i 2., 23. og 90. minutt. To andre offensive spillere sto bak de to andre: Synne Skinnes Hansen og Emilie Haavi.

– Vi kommer til å score mye mål i år, men 16 scoringer på tre kamper er nesten litt i overkant av hva vi har turt å tro på. Men vi ser spreke og skarpe ut og har et høyere nivå enn det vi har klart å ha før, konstaterer LSK-treneren.

Bare fire på trening

Det har ikke sett like bra ut på treningene. I halvannen uke har bare fire spillere vært tilgjengelig. Resten - 11 jenter - har vært på landslagsoppdrag: Fem på A-landslaget, to på U 23, to på U 19 og to for Finland.

– Det er ikke så mye «futt» i jentene når de kommer fra landslagssamling og ikke blir det så mye tid til å gjøre forberedelser med hele laget. Derfor er jeg glad for at vi vinner igjen.

Hege Riise mener LSK var gode de første 45. I 2. omgang kom Røa bedre med, og to kjappe mål fra Svava Ros Gudmundsdottir i 47. og 52. minutt skapte spenning i kampen. Så fikk Emilie Haavi roet nervene med sitt 4–2-mål i 83. minutt før Haug satte punktum med 5–2 på overtid.

– Skaper mye

- Vi skaper mye, løper mye, har tempo og scorer fine mål. Nå er det bare å nullstille og starte på nytt, sier Hege Riise.

De andre kampene i Toppserien lørdag endte slik:
Klepp-Lyn 3–2
Stabæk-Arna-Bjørnar 2–2
Søndagens kamper:
Sandviken-Trondheims-Ørn, Grand Bodø-Avaldsnes, Vålerenga-Kolbotn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder