I KULDA: Radja Nainggolan blir ikke med Belgia til VM. Foto: BRUNO FAHY / Belga

Nainggolan: Derfor kommer ikke fotballspillere ut av skapet

Romas frittalende midtbanespiller Radja Nainggolan (30) tror homofile fotballspillere ikke står frem «fordi de skammer seg».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er onsdagens oddstips

Det finnes knapt åpne homofile innenfor toppfotballen, noe som tydelig kom frem da VG tok for seg antall åpne homofile i Eliteserien (daværende Tippeliga) i 2015. Da, som nå, var antallet null.

Slik er situasjonen også ute i de store ligaene, og Roma-spiller Radja Nainggolan tror han vet hvorfor.

Tipster gir deg ferske oddstips - hver dag
les også

Drømme-elleveren du IKKE får se i VM

– De kommer ikke ut fordi de skammer seg. Og de skjønner at dersom de står frem i dag, så er de sannsynligvis ferdige i sporten. Det ville vært tøft å snakke om slikt i garderoben. Fotballen er kjent for å være en idrett omsvermet av vakre kvinner, sier han på generelt grunnlag om homofili i fotballverdenen.

Fikk du med deg? Norsk utenlandsproff sjokkert over homosyn i utlandet

Det er i et intervju med belgiske Gert Late Night at den frittalende midtbanespilleren kommer med uttalelsene, ifølge Daily Mail.

Den 30 år gamle Roma-spilleren er selv gift, har ett barn med ektefellen Claudia, men erkjenner at det er vanskelig å ikke la seg friste av de mange tilbudene fotballspillere får fra det motsatte kjønn.

– Jeg skal ikke si at jeg er en engel, men det viktige er at ingenting kommer ut. Det er veldig vanskelig. Noen ganger drar man på en fest og plutselig er det fem jenter rundt deg. Hva gjør du? spør Nainggolan retorisk.

les også

Nainggolan med nytt spenstig utspill: Derfor vil han ikke spille for de beste klubbene

Etter at han ble vraket til Belgias VM-tropp, svarte Nainggolan med å trekke seg fra landslaget. Han tror det ligger noe mer enn sportslige prestasjoner bak avgjørelsen.

– Etter treningskampen mot Spania var jeg plutselig ute av laget. Var det fordi jeg kom sent? Jeg vil ikke navngi noen, men det skjedde med andre spillere som fortsatt er der. At noen kritiserer meg for å røyke, kan jeg forstå, for de vil at jeg skal være en rollemodell for yngre. Men hvis det var det jeg ville bli, ville jeg blitt lærer eller noe. Det er jeg ikke. Jeg er en fotballspiller, og jeg ønsker å bli bedømt på bakgrunn av prestasjonene mine på banen, sier han.

VGs tips: Belgia-seier med handikap

les også

Homofili i toppfotballen: – Vi må skape et miljø som tar vare på alle

Onsdag lader Belgia - uten Nainggolan - opp til VM mot også VM-klare Egypt. Bortelagets megastjerne, Mohamed Salah (a), er ennå ikke spilleklar, men kjemper istedenfor for å bli klar til selve mesterskapet. Det er et gedigent angrepsvåpen som Belgia slipper å tenke på.

Egypterne (0–2–2 i 2018) ranket som nummer 46 i verden (to plasser foran Norge), mens Belgia er helt oppe på 3. plass på FIFA-rankingen. Og med stjerner som Hazard (a), Lukaku (a) og De Bruyne (m) i spissen, burde belgierne ta dette hjem.

Vi lander på at Belgia vinner med to mål eller mer, noe Norsk Tipping gir 1,75 i odds på. Spillstopp er 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder