Huddersfields bragd hjalp Tottenham og Liverpool

(Chelsea - Huddersfield 1–1) Huddersfield og lagets danske keeper Jonas Lössl (29) sto imot et vanvittig Chelsea-press. Belønningen er ny Premier League-kontrakt.

Samtidig kunne Tottenham feire: 1–0 over Newcastle sikret definitivt Champions League-plassen neste høst, mens Liverpool-spillerne kunne juble og puste litt roligere foran siste serierunde. To tapte Chelsea-poeng gjør at uavgjort hjemme mot Brighton er godt nok til å bli nummer fire for laget som møter Real Madrid i Champions League-finalen.

Etter en sterk spurt (fire strake seire) raknet det litt for Chelsea, i det som så ut som et meget overkommelig hjemmemøte med et lag som bare hadde tatt seks poeng på sin åtte siste kamper.

Jonas Lössl ble den store Huddersfield-helten, sammen med den belgiske krigeren Laurent Depoitre. Dansken hadde blant annet en fantastisk parade da han slo en heading fra landsmannen Andreas Christensen i stolpen.

Juventus’ fjerde strake cupgull etter Donnarumma-tabber

– Definitivt den viktigste redningen i min karriere, sier Lössl i et intervju vist på TV2s Premier League-kanal.

– Følelsen er overveldende akkurat nå. Å avslutte med uavgjort borte mot Manchester City og Chelsea er bare helt utrolig, sier det danske landslagets reservekeeper.

Dermed ble det en fantastisk kveld for manager David Wagner og en veldig fin kveld for hans tyske bestevenn i Liverpool, Jürgen Klopp. Huddersfields bragd gjør at Liverpool bare trenger ett poeng i sin siste kamp, hjemme mot Brighton.

VILL FEIRING: Laurent Depoitre (nummer to fra høyre) overfalles etter at han sendte Huddersfield foran. Foto: GLYN KIRK / AFP

– Min engelsk er ikke god nok til å kunne forklare alle mine følelser. Det er utrolig hva man kan klare bare man tror på det. Selv om vi snakker om det nå, kan jeg nesten ikke tro at vi har overlevd i Premier League, oppsummerer en lettet og veldig lykkelig David Wagner. Det tok litt tid før han jublet etter 1–0-målet, og forklarer det slik:

– Jeg var sjokkert over at vi tok ledelsen.

Etter 1–1-resultatet på Stamford Bridge ser tabellen slik ut, bak mester Manchester City og toer Manchester United:

  • Tottenham er på tredjeplass med 74 poeng, Liverpool er nummer fire med 72 poeng, mens Chelsea er nummer fem med med 70. Med andre ord: Tottenhams plass i Champions League er sikret, en imponerende prestasjon igjen av Mauricio Pochettinos lag.
  • Liverpool har bare tatt to poeng på sine tre siste kamper, og Champions League-plassen neste sesong er ennå ikke sikret. Frykten var at Brighton måtte slås i den siste hjemmekampen, men nå er det nok med uavgjort. Liverpool er uten tap hjemme på Anfield (11 seire, syv uavgjort).
  • Chelsea er avhengig av seier borte over Newcastle, samt altså at Brighton slår Liverpool.

Konfrontert med at han gjorde Klopp en stor tjeneste, svarte Wagner med et stort glis i det TV2-sendte intervjuet:

– Det er det minste man kan gjøre for en venn.

FULL STOPP: Antonio Conte og hans lag fikk ikke seieren Chelsea trengte. Foto: MATTHEW CHILDS / X03810

Chelsea kjørte hele 1. omgang, men det var kjempen Laurent Depoitre som scoret først: Han har bare fått én landskamp, mot Andorra i 2015 (scoret ett mål). I konkurranse med Lukaku, Hazard & Co. er han sjanseløs, men da Aaron Mooy løftet ham gjennom syv minutter ut i 2. omgang var Depoitre først på ballen, krasjet med Chelsea-keeper Willy Caballero på 16-meteren, holdt seg på beina, ballen falt ned foran ham - og han kunne løfte Huddersfield i ledelsen.

Huddersfield-spillerne jublet som om Premier League-plassen var sikret. Der og da måtte Chelsea ha to mål for å ødelegge festen.

les også

Ferguson ute av intensivavdelingen - familien takker for støtten

Men det gikk bare åtte minutter før utligningen kom. Chelsea hadde presset på i store deler av kampen, midtstopper Antonio Rüdiger hadde hatt de største sjansene, den første helt enorm, men da målet først kom var det etter ren flaks. Danske Mathias «Zanka» Jørgensen skulle klarere, ballen traff Marcos Alonso i hodet og «flipperspilte» inn bak Jonas Lössl.

I sluttminuttene ble det en endeløs forsvarskamp for Huddersfield, Chelsea hadde et par enorme muligheter, men det holdt helt inn for gjestene og den heroiske innsatsen er verdt godt over én milliard TV-kroner.

les også

Uwe Rösler: – Jeg trengte en lang pause

Det kan ha vært Antonio Contes siste hjemmekamp på Stamford Bridge. Han gikk rundt og takket publikum etterpå, og den regjerende mestermanageren sto igjen og gratulerte Huddersfield-spillerne med det avgjørende poenget. En stor gest, men Chelsea-supporterne er neppe veldig fornøyde med at han valgte å starte en så viktig kamp med Eden Hazard på benken.

  • Brighton, Liverpools siste motstander, er Premier Leagues nest dårligste bortelag, med 11 poeng og bare ti scoringer på 18 kamper. Bare Stoke er dårligere med ti poeng.
  • Swansea rykker etter alt å dømme ned. Laget må hente inn tre poeng og ni mål for å passere Southampton i siste runde.
  • Yaya Touré var kaptein og ble feiret da Manchester City vant 3–1 over Brighton i hans siste hjemmekamp for klubben. Med 97 poeng har laget satt poengrekord i Premier League, to foran Chelseas 95 fra 2004/05.
  • Chelsea spiller cupfinale mot Manchester United 19. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder