Kolarov-frispark senket Costa Rica: – Visste at jeg kunne stå frem

(Costa Rica – Serbia 0-1) Aleksandar Kolarov (32) nølte ikke da han i 56. spilleminutt frispark-klinket inn seiersmålet bak Real Madrid-keeper Keylor Navas (31) og ble den andre serbiske kapteinen etter Dragan Stojkovic som har scoret i VM.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Frisparket kom på et vanskelig tidspunkt i kampen og jeg visste at jeg kunne stå frem og endre på det, og det var akkurat det jeg gjorde, sier Aleksandar Kolarov ifølge FIFAs hjemmeside.

Stojkovic (53) scoret for daværende Jugoslavia mot Tyskland (2–2) i VM for 20 år siden.

– Det var en «tight» kamp. Vi burde ha scoret på sjansene vår, som de gjorde. Vi hadde vår taktiske plan på plass. Vi prøvde å gjennomføre den, men de klarte å score på en fast situasjon. Hva kan man gjøre med det? uttalte Costa Ricas trener Óscar Ramírez (53) under den internasjonale pressekonferansen etter oppgjøret i Samara.

FEIRET AV SJEFEN: Serbias trener Mladen Krstajic takker sin matchvinner og kaptein Aleksandar Kolarov for premierefesten i Samara. Foto: DAVID GRAY / X00503

– Spillerne mine hadde den rette innstillingen og tilnærmingen. Vi måtte være kompakt i forsvar og angrep, det er det viktigste. Jeg bryr meg ikke om statistikk og hva som har hendt før. Viktigst for meg er at vi spilte som et lag og var konsentrerte, sier Serbias ferske trener Mladen Krstajic (44).

Han tok over som landslagssjef for Serbia i oktober i fjor.

Ramirez var også ansvarlig for Costa Rica da de sjarmerte fotballfansen, vant det innledende gruppespillet (blant annet 1–0 over Italia) og var nær ved å senke Nederland i kvartfinalen i VM for fire år siden. De røk ut etter straffesparkkonkurranse. Serbia var imidlertid favoritter foran lagenes første VM-kamp i 2018, i kraft av bedre spillere – individuelt sett.

Blant andre Sergej Milinkovic-Savic (23), den nye gullgutten til ballglade Serbia; 191 centimeter høy og 88 kilo tung, hardfør, med tilnavnet «Sersjanten» fra italienske Lazio – og med fornavnet «Sergej» over draktnummeret 20 i VM.

For tre år siden vant Sergej Milinkovic-Savic, som er født i Spania, U20-VM for Serbia mens han spilte for belgiske Genk.

les også

Island-ekspert mener de er verdens beste som lag

Og betongbackene Branislav Ivanovic (34) og kaptein Aleksandar Kolarov (32).

Mot costaricanere med bakgrunn fra norsk fotball: Christian Bolanos, tidligere Start, Cristian Gamboa, tidligere Rosenborg og Fredrikstad, Celso Borges, tidligere Fredrikstad, Giancarlo González, tidligere Vålerenga.

Førstnevnte startet ikke kampen mot Serbia i Samara.

Men det gjorde selvsagt Real Madrids keeper Keylor Navas (31). Kledd i Kermit-grønt fra topp til tå, fikk han umiddelbart kjenne på serbernes tyngde. Uten at det lot til å sette ham eller lagkameratene ut av spill. Costa Rica gikk derimot straks til kjapt iscenesatte motangrep, som brakte forsvarsspillerne foran veterankeeper Vladimir Stojkovic (34) på hælene.

les også

Hareides nøkkelspiller trolig ute for resten av VM

Før det var gått 15 minutter hadde Giancarlo González kommet til to gode målsjanser.

Kampens første store målsjanse fikk Sergej Milinkovic-Savic. Plutselig hadde han sneket seg forbi og bak Costa Ricas midtstoppere. Avslutningen med venstre ben ble skjemt av en «strømpe». Navas kunne legge seg pent ned mot venstre og reddet «skuddet» greit.

I 43. spilleminutt dukket Sergej Milinkovic-Savic opp samme sted, nå med ryggen vendt mot Navas. Brassespark, Navas ned som en ung katt, redning – vinket av for offside, noe det antagelig ikke var.

Summa summarum etter 45 minutter: Serbia sterkest i duellspillet, kontroll over ballen (68/38 prosent). Costa Rica med flest avslutninger mot mål, kjappe og uforutsigbare de gangene angrepssjansene bød seg.

Fem minutter etter pausen brøytet Aleksandar Mitrovic seg vei midt i banen mot Costa Ricas siste skanse Navas og skulle liksom «bare» bredside ballen i mål. Men han traff ikke rent, Navas kunne legge seg ned igjen ...

Men ett minutt senere ble han en størrelse for liten. David Guzmán rev ned Mitrovic. Gult kort og frispark, som kaptein Kolarov bestemte seg for å ta hånd om fra drøyt 20 meter.

Pang! Med venstresleggen. Ballen, med fin-fin skru, opp i venstre kryss sett fra Keylor Navas sin side. En regelrett suser.

IKKE LANG NOK: Ballen på vei inn forbi Navaras i 56. spilleminutt. Eksekutør: Serbias kaptein Kolarov. Foto: XXXX / TT NYHETSBYRÅN

Costa Ricas trener Óscar Ramírez (53) svarte ved å sende inn fra benken de spillerne han hadde til rådighet. Førstemann: Christian Bolanos, lett å kjenne igjen med sitt brede hårbånd. Den tidligere Start-helten besørget et «farlig» frispark fra venstre kant.

Serbia lot seg ikke skremme til passivitet. Snarere tvert imot. Costa Rica virket å være i stand til å finne på noe, men serberne glapp ikke sitt faste grep om forestillingen.

– Vi skal møte nummer to og seks på FIFA-rankingen. Det kommer til å bli vanskelig. Men jeg sa akkurat til laget mitt at dette ennå ikke er over, sier Óscar Ramírez.

På overtid glapp det bitte litt for dommer Malang Diedhiou fra Senegal og litt mer for spillerne; klabb og babb. Uten at det utartet til tullball.

PS! Serbia spiller mot Sveits fredag 22. juni og Brasil 27. juni. Costa Rica spiller mot Brasil og Sveits de samme dagene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder