Fikk ja fra Anka

FOTBALL

KOLBOTN (VG) (Kolbotn - Trondheims/Ørn 1-4). Her får landslagstrener Per-Mathias Høgmo (40) sitt etterlengtede ja fra de to siste fotball-VM'enes mestscorende norske fotballspiller Ann Kristin Aarønes (27).

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:20

Den gledelige beskjeden fikk landslagssjefen lenge etter at TV-kameraene var slått av på Sofiemyr stadion i går.

Den lange, slentrende trønderjenta er nemlig ingen hvem som helst i internasjonal fotball. I VM i 1995 fikk Anka FIFAs gullstøvel etter seks fulltreffere.

Magetrøbbel

I VM i USA i fjor nøyde hun seg med fire mål. Ytterligere 50 ganger har hun scoret med flagget på brystet. Bare Linda Medalen (35) har scoret tre flere.

- På grunn av mye trøbbel med magen har jeg i ett år vært usikker på videre landslagsspill. Nå føler jeg meg imidlertid bedre enn på lenge, sier Ann Kristin.

I går scoret Anka sitt 124. toppseriemål. Men det var klubbvenninnen Ragnhild Gulbrandsen (23) som stjal showet med sine tre fulltreffere.

- Store deler av fjorårssesongen gikk med til restitusjon etter korsbåndoperasjon i 1998. Nå føler jeg at formen er tilbake, sier datteren til den tidligere RBK-kjempen Odd Gulbrandsen.

Luksusproblem

Med Ann Kristin Aarønes og Ragnhild Gulbrandsen tilbake i OL-troppen, innrømmer Høgmo at han har fått et luksusproblem. Det kan resultere i at superveteranen Linda Medalen - med 152 spilte landskamper - ikke kommer med i OL-troppen.

- Linda - som de siste sesongene har vært sweeper på landslaget - blir nå vurdert som spiss. Jeg vil bruke spillerne på den plass de har i klubblaget (Asker). Omsider har vi gledelig mange angrepskandidater, sier Høgmo. Og ramser opp Marianne Pettersen, Ragnhild Gulbrandsen, Ingrid Camilla Fosse Sætre, Dagny Mellgren, Kjersti Thun - og Ann Kristin Aarønes i tillegg til Linda Medalen.