Manchester City brøt mini-forbannelsen mot Everton

(Manchester City - Everton 3–1) Manchester City hadde ikke slått Everton hjemme i ligaen siden 2014. Men så løsnet det, for laget generelt og Gabriel Jesus spesielt.

Ikke mot noe lag har Manchester City en så lang periode uten seier i ligaen på hjemmebane. Men denne gangen hadde ikke «the Toffees» mulighet til å stå imot det massive Manchester CIty-presset.

For da en ellers gjerrig Mina var altfor generøs med klareringen og spilte ballen rett til Ilkay Gündogan, for så å oppheve offsiden på Leroy Sanés pasning frem til Gabriel Jesus trekket etter, kunne den brasilianske spissen styre inn 1–0.

Dermed endte hans lengste måltørke siden overgangen til Manchester City for snart to år siden. Ikke siden andre serierunde, den 19. august, hadde 21-åringen funnet nettmaskene.

VG Live: Vi fulgte kampen - minutt for minutt.

les også

Laporte stusser over mangelen på landskamper: – Det må være personlig

Ketsjup

Så kom den berømmelige ketsjup-effekten. I begynnelsen av andre omgang var Everton upresise med klareringen igjen, og nok en gang fant Leroy Sané frem hovmesterantrekket.

Innlegget mot Gabriel Jesus var følsomt, og brasilianeren stanget ballen i nettet med en voldsom kraft.

Everton ga seg imidlertid ikke så lett. Etter vedvarende City-press, fikk Lucas Digne en gylden innleggsposisjon. Hans servering stod ikke tilbake for Sanés, og Dominic Calvert-Lewin kunne stange inn reduseringen.

les også

Citys første tap for sesongen sendte Liverpool på tabelltopp

Comeback

Da hjelper det godt å kunne ha spillere som Raheem Sterling på benken. På sin aller første berøring, kun drøye minuttet etter han kom inn, styrte han Fabian Delphs presise innlegg tilbake i hjørnet der ballen kom fra, og etterlot Everton-målvakt Jordan Pickford sjanseløs.

Og like etter kom en annen habil innbytter på banen. Kevin de Bruyne ble sunget inn på Etihad til sin første kamp siden 1. november.

Everton klarte aldri å svare.

Dermed endte to mini-forbannelser i én og samme kamp, og Manchester City går inn i lørdagskvelden på toppen av tabellen. Nå er presset på Liverpool før de tar imot Manchester United søndag klokken 17.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder