I ARSENAL-RØDT: Pierre-Emerick Aubameyang er nå Arsenal-spiller. Foto: Arsenal.com

Aubameyang klar for Arsenal: – Genialt å få ham og Mkhitaryan sammen

Pierre-Emerick Aubameyang (28) forlater Borussia Dortmund til fordel for Arsenal. Der gjenforenes han med playmaker Henrikh Mkhitaryan (29).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter Borussia Dortmund på sine nettsider.

Det kommer nok ikke som noe sjokk for noen. Aubameyang har vært linket til The Gunners gjennom hele januarvinduet, og på overgangsvinduets aller siste dag er alt i boks, og spissen fra Gabon skal nå ta fatt på nye utfordringer i London.

Deadline Day: Vi følger med på det som skjer i vårt direktestudio!

– Det har vært flere unødvendige episoder de siste ukene, men vi vil huske Aubameyang i Borussia Dortmund som en suksesshistorie, sier sportsdirektør i den tyske klubben Michael Zorc.

les også

Mkhitaryans Aubameyang-melding får Arsenal-fansen oppspilt

– Han har gjort mye fantastisk for klubben, scoret mange mål, og var en viktig del av laget som vant cupen i 2017. Vi ønsker ham alt godt i Arsenal, legger han til.

Arsenal bekrefter på sine nettsider at han har blir klubbens dyreste spiller gjennom tidene. The Gunners betaler 610 millioner kroner for 28-åringen.

– En spiss i verdensklasse

Spissen noterte seg for 172 målpoeng (scoring eller assist) på 213 kamper i alle turneringer for Borussia Dortmund, som betyr at han var direkte involvert i en scoring hvert 96. minutt.

Han er også landslagskaptein for Gabon, i tillegg til at han er nasjonens mestscorende spiller gjennom tidene.

– De får en spiss i verdensklasse som har levert jevnt og trutt i Dortmund–til tross for at han gikk litt lei på slutten. Men nå som han har fått overgangen han ønsket seg, kommer han til å være påskrudd.

les også

Dortmund-spiss:–Klopp formet meg til den jeg er

Det sier ekspert på tysk fotball, Eivind Bisgaard Sundet, til VG.

– Han brukte riktignok litt tid på å komme i gang da han først gikk til Borussia Dortmund, men nå har han levert varene–til tross for uro i den tyske klubben. Jeg vil anta at han kommer til å fortsette å gjøre det i Arsenal.

Nå gleder Bisgaard Sundet seg til å se ham og Henrikh Mkhitaryan sammen igjen.

les også

Sánchez er klar for United:–Jeg er utrolig stolt

– Jeg tror det kommer til å bli helt fantastisk. De har et veldig godt samspill, og de er to hurtige spillere. Mkhitaryan er veldig god til å finne Aubameyang, de to kjenner jo hverandre inn og ut. Det er genialt å få de to sammen, understreker han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder