KRITISK: Egil «Drillo» Olsen mener at Rosenborg gjorde feil i å sparke Kåre Ingebrigtsen. Foto: Delebekk, Bjørn S.

Drillo kritiserer RBK: – Det henger ikke på greip

Egil «Drillo» Olsen kaller Rosenborgs håndtering av Kåre Ingebrigtsen-sparkingen «mer enn håpløs» og «sportslig bakvendt».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det verste av alt er at de (RBK) bryter alle lover og regler ved å sparke treneren på den måten de gjør. Det er mer enn håpløst å innkalle en person til et møte der de skal sparke ham uten på forhånd å fortelle hva det dreier seg om, slik at han kan forberede seg og eventuelt ha med seg en rådgiver eller advokat. Det henger ikke på greip, sier Drillo til NTB.

– Noen tilsvarende hendelser?

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det som ligner mest er jo da jeg ble sparket fra landslaget (september 2013). Den største forskjellen er jo at fotballforbundet aldri har innrømmet at de sparket meg. Det har jo tross alt Rosenborg gjort. Dermed er lovbruddet helt udiskutabelt. Det skal til og med gjøres skriftlig og ikke muntlig.

– Og ser man bort fra regelverket, så er det jo rart fotballfaglig også. Hva skulle de tjene på det i løpet av det som var igjen av sesongen? Hadde de gjort det etter at sesongen var slutt og satt seg ned og diskutert og skiltes, da hadde det vært forståelig. På det tidspunktet det skjedde, virker det sportslig sett helt bakvendt.

VG har vært i kontakt med RBKs styreleder Ivar Koteng i forbindelse med den krasse kritikken fra Egil «Drillo» Olsen.

– Har ingen kommentar, sier Koteng.

– Mer å gå på

Rini Coolen overtok som trener etter at Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun ble sparket i midten av juli. Spillertroppen ønsket de to gjeninnsatt, men kom ingen vei.

– RBK har vel vært en aldri så liten skuffelse sportslig. De er jo utslått av Champions League og har også spilt et par svake kamper etter trenerskiftet. Jeg synes ikke de presterer som man kan forvente av det laget med tanke på de spillerne og de ressursene de har. Rosenborg har mer å gå på, helt klart, sier Drillo.

les også

Nedslående tall for Helland: Har spilt 29 fulle seriekamper for RBK – av 154 mulige

Leeds-tap

Norsk fotball kan med maks klaff få med tre lag i europaligaens gruppespill. Sarpsborg skal forsvare sin 3-1-ledelse mot Maccabi Tel Aviv i Israel. Rosenborg har med seg samme utgangspunkt til kampen mot makedonske Shkëndija.

Molde tapte med samme sifrer borte for Zenit St. Petersburg og får en stri oppgave med å rette opp på hjemmebane.

les også

Kjæresten fikk RBK-Jebali til å ta «crazy» karrierevalg

– Det ser jo veldig bra ut for et par lag før torsdagen, selv om ingen av de norske lagene er helt klare. Det er jo Sarpsborg som er den store overraskelsen, eller kanskje riktigere sagt det mest imponerende. Det de har fått til med relativt begrensede ressurser, er sterkt. Det er bare til å være imponert over, sier Drillo.

Drillo hadde fire sesonger (1968–71) i Sarpsborg som aktiv.

– De har vel ikke vært med i noen sånne europagreier siden jeg spilte der. Vi spilte mot Leeds på Sarpsborg stadion i 1970, tapte 0–1 og jeg spilte en av mine beste kamper. Leeds hadde jo flere landslagsspillere på den tiden, sier Drillo.

Returkampen på Elland Road ble tøffere og endte med 0–5.

les også

Solskjær om fotballoppsettet: – Det var forrige helg vi skulle hatt fri ...

Molde underprestert

Drillo mener at også Molde ikke har prestert på sitt beste denne sesongen.

– Jeg har ikke sett Molde noe særlig, men det må vel være litt skuffende ut fra forventningene. Også Molde har jo en bra stall og god økonomi.

Trekningen av europaligaens gruppespill går fredag. Hver klubb er sikret cirka 40 millioner kroner for å ha kommet seg gjennom kvalifiseringsrundene.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder