Kristiansund dødelig effektive mot Vålerenga

FOTBALL

VALLE (VG) (Vålerenga – Kristiansund 0-2) Mens Vålerenga sløste med sjansene var Kristiansund dødelig effektive.

Publisert: Oppdatert: 21.10.18 22:11

I kraftig medvind på Intility Arena hadde Vålerenga plenty med sjanser i første omgang. Vi telte fire målsjanser, men i tur og orden slet Amin Nouri, Bård Finne, Daniel Fredheim Holm og Sam Johnson med å få ballen i mål.

Var det ikke keeper Sean McDermott som sto i veien, så var det et KBK-bein eller så gikk ballen over tverrligger.

KBK hadde ingenting - før de fikk vinden i ryggen.

VG Live: Vi fulgte hele kampen i vårt livesenter

På sin aller første sjanse i 51. minutt var det til slutt Liridon Kalludra som brukte hodet og headet inn 0–1 fra kort hold. Det skjedde etter en corner som aldri ble klarert. Innlegget var perfekt levert fra Amidou Diop.

Kontringsmål

Samme kar hadde også regien på en kontring i særklasse. Diop reagerte lynraskt da han fikk ballen på midtbanen og spilte fri Flamur Kastrati som hadde gått i bakrommet.

Han rundet Adam Kwarasey og satte inn 2–0 i tomt mål etter 62 minutters spill. Det var den andre målsjansen til KBK.

– Jeg fikk kanskje litt for god tid, sier Kastrati til VG om målet.

– Men jeg beholdt roen så lenge som mulig. Det ble skrått hold, men den første touchen var perfekt slik at jeg fikk satt keeperen i sjakk. Det er min jobb å score. Det var derfor jeg ble hentet.

– Hårete mål

Den siste halvtimen var det mer eller mindre enveiskjøring mot KBK-målet, men Kristiansund lå tett og kompakt, og spillerne ofret seg i duellene. Og med to mål å gå på trengte de heller ikke å ta kontringene som bød seg.

KBK-trener Christian Michelsen smilte bredest av alle i pressesonen etter triumfen og det som har vært en drømmesesong.

– Vi har «hårete» mål og står på hver dag fordi vi har så lyst til å være med på dette i fortsettelsen. Vi kommer til å slåss for poengene så lenge vi er med i dette selskapet.

Det «hårete» målet var å ta 40 poeng - som i fjor. Nå er KBK var tre poeng bak rekordskjema.

– Det overordnede målet var å være så god i 2018 at vi får lov å være med i Eliteserien i 2019. Så ville vi nå 40 poeng i år som i fjor. Vi nærmer oss, og det er «x-faktoren» i KBK, vi er flinke til å nullstille og lære av det vi har vært i gjennom, sier Michelsen til VG.

VIF-trener Ronny Deila holdt tilbake spillerne i garderoben etter tapet.

- Dette er nok den mest skuffende dagen i min tid som trener i Vålerenga. Sånne kamper der man føler man er bedre enn motstanderen, men samtidig sitter med en følelse av at dette kommer vi til å tape. De ser ut til å ville det mye mer enn oss, og det er det som gjør meg så skuffa, sa Deila til VIFs hjemmeside.

Her kan du lese mer om