FORNØYD: Tarik Elyounoussi hadde aldri trodd han skulle bli spilleklar til Slovenia-kampen. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Tarik Elyounoussi overrasker seg selv: – Jeg har en fin kropp

STORO (VG) Han var sikker på at begge de kommende landskampene var umulige å rekke. Men fredag ble Tarik Elyounoussi erklært spilleklar for Norge. Han takker seg selv og støtteapparatet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– De sier at det er noe ekstra med kroppen min. Jeg har en fin kropp. Den responderer bra, sier Elyounoussi til VG med et smil. Han er spilleklar mot i Nation League-oppgjøret mot Slovenia lørdag kveld.

les også

Derfor er Lagerbäck i trøbbel

AIK-spilleren fikk en skade på baksiden av låret i Allsvenskan så sent som sist søndag. Slike hamstringskader pleier å ta flere uker å lege. Men 30-åringens kropp ville det annerledes.

– Jeg trodde aldri jeg skulle bli klar. Kroppen har respondert sinnssykt bra. Og så har den medisinske apparatet gjort en meget bra jobb gjennom uken, legger han til.

Tarik Elyounoussi legger ikke skjul på at han har lært av 13 år på toppnivå. Da han kjente skaden rett etter pause mot Örebro ba han raskt om å få bytte.

les også

Berge sto over ny trening dagen før Slovenia-kampen: – Jeg tviler sterkt på at han er aktuell

– Jeg gikk av tidlig. Det har jeg opp gjennom årene lært meg at er viktig. Skaden ble tapet opp med en gang og jeg sov natt til mandag med den kompresjonen på. Det var ikke behagelig. Veldig stramt, bevegelig.

Så har han jobbet seg gjennom uken med det medisinske apparatet til landslaget. Han har blitt testet to ganger i kampfart.

– Vi har tatt steg for steg og gjort masse øvelser. Nå ser det veldig bra ut. Jeg trodde aldri jeg kunne ta sprintene jeg tok torsdag og fredag.

les også

Aleesami om marerittåret: – Hva i helvete er dette?

– Tarik så veldig frisk ut på treningen. Det er fullt mulig at han kan spille, sier Lars Lagerbäck.

– Jeg har ikke trent så veldig mye. Så vi får se, sier han selv og forventer ingen plass i landslagssjefens førsteoppstilling. Det er mer sannsynlig at han kommer inn som en joker fra benken.

I tilfelle blir det jubileum på Ullevaal.

– Jeg kan få min 50. landskamp, minner Tarik Elyounoussi om.

Det er usikkert hvem Joshua King får som spisspartner mot Slovenia. Slik reagerer King på VG-sportens forside.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder