SKAPER HODEBRY: Alexis Sánchez (t.v.) og Alex Oxlade-Chamberlain har begge kontrakter som går ut på sommeren i 2018. Det skaper bekymring for Arsenal. Foto: Justin Tallis AFP

Arsenals kontrakt-knipe: – Vil være til stor skade

Her er mandagens oddstips

En haug med Arsenal-spillere har kontrakter som går ut om et drøyt år. Manager Arsène Wenger (67) er bekymret.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Kontraktssituasjonene til Alexis Sánchez og Mesut Özil, som begge har kontrakt frem til sommeren i 2018, har allerede fôret britiske medier med stoff i månedsvis. Nå er Arsenals franske manager bekymret for flere spillere på utgående kontrakter.

Besøk vår oddstipsside Tipster her!

– Jeg mener personlig at det er livsviktig at Alex Oxlade-Chamberlain blir i Arsenal, sier Wenger om den engelske midtbanespilleren som også har kontrakt frem til neste sommer.

– Vi kjøpte ham da han var veldig ung og bygget ham opp. Han har en kjempementalitet og en god fotballhjerne, og det vil være til stor skade for oss å miste en slik spiller, sier Arsenal-manageren ifølge The Guardian.

Les også: Arsenal-duo slaktes: – Tenker bare på seg selv

– Vi må beholde alle

Avisen skriver at det ikke har vært noen form for fremgang i kontraktsforhandlingene med Chamberlain, ettersom klubbens prioritet virker å være å fornye kontraktene til Özil og Sánchez.

Les også: Fotballekspert refser Mourinho: – Usmakelig

Wenger innrømmer at det blir vanskelig å tilfredsstille alle behovene. For det er nemlig flere spillere som nærmer seg kontraktslutt: Aaron Ramsey, Kieran Gibbs og Jack Wilshere – tre britiske spillere som er verdifulle for å oppfylle den lokale kvoten – har også avtaler frem til sommeren 2018.

– Vi må beholde dem alle sammen. Ramsey, Chamberlain, Wilshere, Gibbs. Vi må ta avgjørelser om alle disse spillerne og klare å beholde dem her sammen, sier Wenger.

Arsenal-manageren understreker at de ønsker å få avtalene i orden «i løpet av året», ettersom spillerne får lov til å forhandle med hvem de vil fra og med nyttår, ettersom de da kun har seks måneder igjen av kontrakten.

Lest denne? Slik vil Mourinho løse Uniteds målproblem

VGs tips: Uavgjort mot Palace

Klubbens kontrakt-knipe kommer på toppen av en rekke mer umiddelbare og kritiske utfordringer; Wengers fremtid er fortsatt uavklart og Arsenal ligger på sjetteplass med syv poeng opp til fjerdeplass Manchester City.

Derfor blir det helt avgjørende for London-laget å fokusere på det kommende kampprogrammet, som starter med en tøff bortekamp mot Crystal Palace. Laget til Sam Allardyce har imponert i det siste, med fire seirer på de fem siste kampene, mye takket være et sterkt januarvindu.

Vi tror Wenger og Arsenal får enda mer å bekymre seg for etter kveldens bortekamp mot Palace, der vi tror hjemmelaget kan få med seg et sterkt poeng. Vårt tips er derfor følgende: Uavgjort mellom Crystal Palace og Arsenal til 3,55 i odds.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool21201050143661
2Manchester City23153564273748
3Leicester City22143547212645
4Chelsea2312383930939
5Manchester United2297636251134
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder