FESTET: Nederland-spillerne sluttet ikke festen før 02.30 natt til søndag. Foto: Ingolfur Juliusson

Nederland-stjernene feiret VM-billett med champagne og bytur

AMSTERDAM (VG) Champagnekorkene smalt i taket rett etter at Island var slått og VM-plassen klar lørdag. I går landet de nederlandske fotballstjernene i Amsterdam med «små øyne» etter heftig festing på et utested i Reykjavik.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

For at de møter Norge i Rotterdam allerede onsdag kveld i ny VM-kvalifisering ga spillerne, landslagstrener Bert van Marwijk og hele støtteapparatet fullstendig blaffen i. Ifølge Nederlands største avis, De Telegraaf, sluttet ikke festen på et in-sted i den islandske hovedstaden før 02.30 natt til søndag.

Spesial:Flere fotballnyheter her

Jublende glad over at de var klare for VM i Sør-Afrika med seier over Island (2-1) - ett år før sluttspillet starter - lot nederlenderne champagnen flomme i garderoben. Mark van Bommel og Andre Ooijer fikk tildelt hver sin magnumflaske for 50 landskamper. Det tok ikke mange sekundene før glassene var boblefulle og alle sang av full hals.

Stiller ikke med B-lag

I nederlandsk media snakker man om «partygame» mot Norge på De Kuip. Men landslagssjef van Marwijk forsikrer at de har et «edruelig» forhold til de andre motstanderne i gruppen, og spesielt Skottland, som nå er favoritt til play-off-plassen som nummer to etter de suverene Oranje.

Espen Solbakken blogger fra landslagets skjebneuke

- Vi har forpliktelser overfor de andre lagene. Selv om vi er VM-klare kommer vi til å gi alt. Og det kommer ikke på tale å stille med B-laget. De beste spiller mot Norge, sier Bert van Marwijk.

VG Nett-leser:Hvis Norge spiller som et lag og kontrer inn et mål, så vinner vi. Ja, ikke mange som tror det, men jeg ser mulighetene . . .Diskutér saken her

Nederland er det første laget fra Europa som er VM-klare. De har vært overlegne i gruppe 9 hvor Norge holder jumboplassen. Der har sanket 18 poeng av 18 mulig. Målforskjellen er imponerende 14-2. Og de har klare hensikter om å forbedre den mot Norge ifølge Dirk Kuyt.

- Nederland har kanskje verdens beste supportere. Vi skylder dem en gave. En skikkelig underholdende kamp. Og vi har også kvalifiseringsrekord i tankene våre. Tenk om vi kunne vinne alle kampene, sier Liverpool-spilleren Dirk Kuyt.

- Ikke spilt bedre

FESTSTEMTE: Mark van Bommel og Nigel de Jong. Foto: KJARTAN THORBJORNSSON


Giovanni van Bronckhorst har vært med på alle sluttspill (VM og EM) siden 1998. Han kan ikke huske at Nederland har spilt bedre enn i første omgang mot Island.

- Det var morsomt. Utrolig hvor bra vi fikk til spillet vårt. Jeg tror ikke Nederland har spilt en bedre omgang før. Vi ledet med to mål. Det burde vært fem, sier Giovanni van Bronckhorst.

Han kunne merke på islendingene at nederlenderne var litt for gode.

- Dommeren burde slått ned på det stygge spillet. Han burde brukt kortene flittigere. Vi kan ikke rammes av skader fordi vi er i toppform, sier van Bronckhorst.

Nederland stiller med toppet mannskap mot Norge. Men de må klare seg uten Nigel de Jong.

Han scoret det første målet mot Island. Men lider samme skjebne som Brede Hangeland - og må sone - på grunn av gule kort.

Treningsfri

Bert van Marwijk bekrefter at han rett etter kampen mot Norge reiser til Sør-Afrika for å sjekke ut aktuelle steder for høydetrening foran VM. Han har funnet et aktuelt sted ved Johannesburg som ligger på 1700 meter.

- Vi må være forberedt på kamper i tynnluften under VM. Da må alt være optimalisert, sier Bert van Marwijk.

Nederland tok helt treningsfri i går etter VM-festen på Island. Først i kveld samles de til første trening for å forberede seg til kampen mot Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder