- IKKE FILMING: Det hevder i hvert fall Rosenborg-spilleren John Pelu og klubblege Ketil Jarl Holen. Foto: Scanpix

- IKKE FILMING: Det hevder i hvert fall Rosenborg-spilleren John Pelu og klubblege Ketil Jarl Holen. Foto: Scanpix

- «Filming» var akutt krampe

John Pelu og RBK nekter for skuespill

Rosenborg klasker en legeerlæring i bordet - og har fått utsatt behandlingen av Pelu-saken.

Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


Etter at Rosenborgs John Pelu skaffet klubben et straffespark av den heller billige sorten mot Viking forrige helg, har Norges Fotballforbund gått ut og sagt at de vil straffe Pelu. Nå har Rosenborg tatt til motmæle.

- Han fikk krampe

«Det bekreftes herved at John Pelu i forbindelse med aktuelle situasjon utviklet akutt krampe i begge legger, og måtte gå av banen rett etterpå, på grunn av krampesituasjonen. Han har også fått nødvendig medisinsk behandling dagen etter kampen for det samme».

Dette sier klubblege Ketil Jarl Holen i et tilsvar fra Rosenborg til Doms- og sanksjonsutvalget i Norges fotballforbund i dag.

Pelu: - Jeg filmet ikke

I utgangspunktet ville forbundet straffe John Pelu med to kampers karantene for å ha falt litt vel lett i straffefeltet mot Viking søndag. Nå kan imidlertid legeerklæringen fra Rosenborg forandre på det.

I tilsvaret fra klubben siteres også Pelu på at det var krampen som gjorde at han falt, og at det ikke var filming.

- Jeg får ballen, vender opp mot boksen og setter fart. Jeg kjenner at jeg lener meg fremover, og får krampe i begge leggene, og faller. Jeg setter meg opp og strekker beina, får hjelp av Demidov. TV-bildene viser dette, og at jeg ikke skrek etter straffe, sier han i tilsvaret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder