PRESSES UT? Mons Ivar Mjelde har for alvor fått lokalpressen imot seg. Foto: Scanpix

Mjelde skamroser debutanten

... men Amankwah selv var skuffet

HAMAR (VG Nett) (HamKam-Brann 0-0)19-åringen tok fullstendig luven av HamKams spisser - og får skryt av sjefen. Men Branns Yaw Ihle Amankwah er ikke fornøyd.

Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


Les også:Tannløst på Hamar

- Jeg er skuffet. Vi skal vinne slike kamper som dette, sier Amankwah til VG Nett i pressesonen etter Branns 0-0-kamp mot HamKam på Briskeby.

VG Nett Live:Fyldig referat fra kampen

For på en dag der titteljagende Stabæk fikk en verst tenkelig start på høstsesongen med tap hjemme mot Tromsø, kunne fjorårets seriemestere knappet innpå forspranget som før dagens kamper var på ni poeng. Det gjorde de forsåvidt også, men bare med ett poeng.

Fornøyd med debuten

0-0 frikjenner som kjent stort sett forsvarsspillere for manglende vilje og evne til å vinne kamper. Begge lags forsvare spilte godt, men den som utmerket seg mest var uten tvil Amankwah.

VG Nett-leser:«Ja, Yaw var god i denne kampen.»

Han tapte faktisk ikke en eneste hodeduell hele kampen, til tross for at han stort sett var i klinsj med røslige karer som Roman Kienast og Markus Ringberg.

SOLID DEBUT: Yaw Ihle Amankwah. Foto: Scanpix

- Jeg synes vi hadde god kontroll bakover, og luftspillet gikk bra. Jeg er fornøyd med egen innsats og debuten, men det er surt å ikke vinne, sier mannen som spilte fordi Azar Karadas (suspendert) og Kritsjan Örn Sigurdsson (skade) var uaktuelle.

Mjelde-skryt

Nå håper Amankwah å kunne gi de faste stopperne til Brann enda skarpere konkurranse om en plass blant de 11 Mons Ivar Mjelde starter med, og han svekket definitivt ikke sjansene sine i dag.

- Vi er gode bakover, og spiller med en 19-åring som er en av banens beste spillere i dag. Han vinner alle hodedueller, og er solid langs bakken. En god debut, som lover bra, sier Mjelde til VG Nett.

- Det lugger

- Hvorfor scorer dere ikke på eliteseriens bunnlag?

- Det går for seint med kontringsspillet. Banen er tørr og det lugger litt. Dessuten er HamKam kompakte bakover, og når bevegelsene ikke stemmer helt, blir det litt tannløst, sier Mjelde.

Har fysikken

Men det er ikke bare Mjelde som er fornøyd av Amankwah. Også stoppermakker Olafur Bjarnason har en dose skryt å komme med til sin 14 år yngre rekkekamerat.

- Han (Amankwah) har fysikken som trengs, og riktig mentalitet. Jeg snakket litt med ham underveis i kampen, og roet ham litt ned. Han var god i dag, sammen med resten av forsvaret, sier han.

Var nervøs

Hovedpersonen selv innrømmer at han var litt mer nervøs enn foran en vanlig kamp. For ett år siden spilte han 2. divisjonsfotball for Fana, i dag skulle han møte EM-spissen Kienast.

- Jeg viste det ikke noe særlig, men jeg var nok litt nervøs ja. Man kan snakke om at man skal klinke til på trening og sånt, men det er deilig å få det til i en kamp som gjelder. I dag fikk jeg muligheten fordi jeg har jobbet hardt, og fordi jeg hadde litt flaks med skade og karantene på andre spillere.

Loves spilletid

- Ser du på deg selv som en utfordrer til en fast plass i forsvaret, også når alle er klare til kamp?

- Ja, det er bare å jobbe videre, så vil det komme flere sjanser. Jeg har blitt lovet mer spilletid utover i sesongen, så det er bare å vente å se.

Mons Ivar Mjelde gikk før kampen ut og sa at han overhodet ikke var bekymret for å bruke en 19-årig debutant fra start mot HamKam. Det var som musikk i ørene på Amankwah, og han sier det hjalp veldig for hans egen selvtillit.

- Det er veldig fint med en trener som tør å vise at han har tillit til deg. Etter at jeg vant den første duellen, var all nervøsiteten borte, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder