SLITER: Manchester United-manager Jose Mourinho sliter på bortebane mot de andre seks topplagene. Søndag får han muligheten mot Chelsea. Foto: Oli Scarff AFP

José Mourinhos store problem: – Kan koste Manchester United tittelen

Manchester United-manager José Mourinho har ikke vunnet borte mot et topplag på tre år. Søndag får han muligheten mot gamleklubben Chelsea.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg mener at en så stor klubb som Manchester United både skal spille underholdende og med høyere risiko. Det henger sammen. Når Mourinho er så forsiktig tror jeg også det handler om at han ikke vet hvor sterke de er, sier Roar Stokke, Viasat-kommentator, til VG.

Følg Chelsea-Manchester United klokken 17.30 på VG Live.

Chelsea slo Liverpool 2-1 borte 8. november 2014. Det var sist Mourinho vant en bortekamp i Premier League mot ett av de andre topplagene - Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool og Tottenham.

Kommentar: King mer og mer komplett

Siden 2015 har ikke Mourinho vunnet en av sine ti siste (fire som Chelsea-sjef og seks som Manchester United-sjef) bortekamper mot topplagene. Det har gitt fire tap og seks uavgjort.

Hans Manchester United har kun scoret en gang i seks toppkamper borte. Sist endte det 0-0 mot Liverpool på Anfield i oktober. Da raste Liverpool-manager Jürgen Klopp mot Mourinhos spillestil.

Les også: Derfor har trenerkarusellen stoppet i Norge

– Kritikken vil bli tatt vare på til slutten av sesongen dersom ikke resultatene i de store bortekampene blir bedre. Det vil koste Manchester United tittelen, sa Jamie Carragher, tidligere Liverpool-forsvarer, for tre uker siden i en Sky Sports-spalte.

Se denne utrolige snutten:

United er tabelltoer i Premier League før oppgjøret, fem poeng bak byrival City som leder. Chelsea har fire poeng opp til United.

Mourinho har kun trent United i snart halvannen sesong etter at han ble sparket i Chelsea i desember 2015, et halvt år etter de vant serietittelen.

United kommer fra sterk seier i ligaen: Mourinho stilnet kritikerne

– Sett fra et følelsesmessig perspektiv, så er dette bare en ny kamp (for meg), sier Mourinho på pressekonferansen før kampen.

Les også: Man. United-legende frir til to PL-klubber

Mourinho ledet Chelsea til flere titler sine to perioder (2004-2007 og 2013-2015) som manager for London-laget.

– Kampen er en stor greie, men det er fordi det er en stor kamp og en stor utfordrer vi møter. Chelsea er regjerende mester. Dette er en kamp mellom to av de største lagene, påpeker han.

Hulsker om Mourinho: Løgn og bedrag

I fjor tapte Manchester United 4-0 for Chelsea og portugiseren ble ydmyket av Antonio Conte. To managere som har kommet med stikk til hverandre hele høsten.

– Forholdet mellom trenere er ikke viktig. Vi må respektere hverandres jobb, men der stopper det. Jeg er en konkurrent for ham, han er en konkurrent for meg. Slik vil det være både før og etter kampen, sier Conte, ifølge Sky Sports.

Kjøpt av Liverpool: Mistenkt for forfalskning

Manchester United som klubb har svak statistikk borte mot Chelsea de siste årene. Ikke siden Sir Alex Ferguson var manager i 2012 har de røde vunnet på «broa». Da passer det dårlig at toppscorer Romelu Lukau har gått målløs av banen seks kamper på rad.

– En annen ting er Lukaku som ikke scorer mot topplag og som nå er i svært dårlig form. Tusenkronerspørsmålet; burde ikke Marcus Rashford og Anthony Martial startet oftere? Noe som kan gi United mye mer fart i overgangsspillet som også mostanderere må hensynsta, spør Stokke.

Chelsea på sin side ble ydmyket mot Roma i midtuken og har allerede gitt fra seg mange poeng på eget gress i hjemlig liga.

– Laget som er i førersetet i England er City. De lyseblå er laget alle må strekke seg etter. De er i en egen klasse om dagen, sier Stokke.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder