Ny Real Madrid-kontrakt for Martin Ødegaard – lånes ut til Real Sociedad

Martin Ødegaard (20) lånes ut fra Real Madrid til Real Sociedad den kommende sesongen. Samtidig har han signert en ny kontrakt med Real Madrid.

– Martin har forlenget avtalen med Madrid med to år, sier Ødegaard-agent Bjørn Tore Kvarme til VG, og svarer bekreftende på om det betyr til sommeren 2023.

Det er likevel ikke den aller største Ødegaard-nyheten fredag.

Det er at 20-åringen lånes ut fra Real Madrid til Real Sociedad kommende sesong. Avtalen gjelder ut 30. juni 2020, skriver Real Madrid. La Liga-ekspert Petter Veland informerer imidlertid om at intensjonen trolig er å bli lenger.

– De kan ikke ha en formell avtale på mer enn ett år i henhold til La Liga-reglementet, men det virker som at det er snakk om to år så lenge begge klubbene er fornøyde, opplyser han overfor VG.

les også

VG +: Derfor er Martin Ødegaard så god

Pluss content

– Han kommer til å bli presentert søndag sammen med resten av de nye signeringene, skriver den baskiske klubben på sine nettsider, og legger ved en velkomstvideo på Twitter:

VG har tidligere meldt at 20-åringen var koblet til klubben på den spanske nordvest-kysten. Han var også sterkt lenket til Bayer Leverkusen og Ajax.

– Det har vært veldig mange klubber som har tatt kontakt, både med meg og med Madrid, og vi har vært i dialog med mange. Madrid var tydelige fra starten av på at de ikke ønsket å selge og at de fortsatt har troen på Martin. Samtidig fant vi ut at det var lite sannsynlig at det kom til å bli nok spilletid på Martin i sesongen som kom, og for utviklingen er det viktig med spilletid. Vi vurderte ulike klubber, og det var mange store klubber, også klubber som spiller i Champions League, som selvfølgelig var fristende, men Martin fant ut at valget falt på Real Sociedad, forklarer Kvarme.

Silly Season-studio: Siste nytt fra sommerens overgangsvindu får du her!

Se alle Ødegaards scoringer og målgivende for Vitesse i 2019:

– Hva har dere fått forespeilet fra Real Sociedad?

– Man kan aldri få noen garantier, men de har sagt at Martin er en brikke som passer godt inn i måten de spiller fotball på. De vil dominere ballspillet, bruke ballen langs bakken og satser ungt og ambisiøst, svarer Kvarme.

Det stemmer overens med klubbens arbeid på overgangsmarkedet hittil i sommer. Før Ødegaard ble klar for «La Real» fredag 5. juni, hentet baskerne den svenske 19-åringen Alexander Isak fra Borussia Dortmund og 20 år gamle Modibo Sagnan fra Lens. I tillegg spiller Mikel Merino, Mikel Oyarzabal og Igor Zubeldia på laget, som alle nylig var med på å vinne U23-EM med Spania. På toppen av det har Sociedad eks-Manchester United-spiller Adnan Januzaj på lønningslisten.

– De mangler en link mellom midtbane og angrep, og det er der Martin kan spille, sier Kvarme.

Bjørn Tore Kvarme spilte selv for San Sebastian-klubben på starten av 2000-tallet. Også nåværende Stabæk-spiller Vadim Demidov har representert klubben med kallenavnet «La Real».

Rettelse: VG skrev opprinnelig at «Ødegaards låneavtale inneholder en såkalt «redselsklausul», som igjen betyr at han ikke kan spille for Sociedad i deres kamper mot Real Madrid.» Dette er feil. Petter Veland opplyser på Twitter at det ikke finnes en slik klausul i kontrakten likevel. Setningen ble fjernet 5. juli 2019 klokken 17.16.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder