REAGERER: Ole Gunnar Solskjær kom med et syrlig svar etter kritikken fra Robin van Persie. Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Solskjær slår tilbake mot van Persie: – Han kjenner ikke meg

MANCHESTER (VG) Det er tydelig at Ole Gunnar Solskjær (46) ikke satte pris på de kritiske kommentarene til Robin van Persie (36) om oppførselen hans.

  • Arilas Berg Ould-Saada

Det er tendenser til ordkrig mellom de to tidligere spissene som begge spilte med nummer 20 på ryggen i Manchester United: Solskjær fra 1996 til 2008, van Persie fra 2012 til 2015.

Vanligvis pleier ikke Solskjær å svare med samme mynt når han får kritikk av fotballeksperter, og det har skjedd titt og ofte det siste drøye året, men etter at van Persie kritiserte ham for å være for hyggelig og smilende, kom nordmannens syrlige side frem.

– Jeg kjenner ikke Robin, og Robin kjenner ikke meg, sier Solskjær – tydelig lite imponert over uttalelsene – i forkant av lørdagens FA-cupkamp borte mot Wolverhampton.

les også

Solskjær beklager uttalelse: – Kanskje min dårlige engelsk

– Han har nok ingen rett til å kritisere min lederstil, og jeg kommer ikke til å endre meg. Det er helt sikkert, fortsetter kristiansunderen før han avslutter:

– Robin tok mitt draktnummer 20, og det er sannsynligvis det eneste han kommer til å ta fra meg også. For jeg lever ikke i middelalderen.

Solskjær sikter trolig til at han mener han ikke er en gammeldags manager som trenger å skrike til spillerne sine og spre frykt, og at det finnes andre måter å lede på i moderne fotball.

Uttalelsene til van Persie kom i forbindelse med at han satt i BT Sport-studio som ekspert under Manchester Uniteds 0–2-tap borte mot Arsenal første nyttårsdag. Etter kampen reagerte den tidligere storscoreren på at Solskjær smilte i et TV-intervju etter å ha tapt en viktig kamp.

– Når jeg hører på Ole virker han som en veldig hyggelig fyr, sa han og fulgte opp:

– Men jeg skulle ønske han var litt slemmere til tider, og at han rett og slett kunne vært sint. Det er en del av jobben.

HERJET I UNITED: Robin van Persie feirer en scoring for Manchester United mot Chelsea i 2012. Foto: EDDIE KEOGH / X01801

– Jeg ser ham smile etter en slik kamp. Dette er ikke tidspunktet å smile på, sa van Persie, som også uttrykte at han tror United-spillerne mangler frykt for manageren sin.

Lørdag spiller Manchester United sesongens første FA-cupkamp borte mot Wolverhampton, laget som slo dem ut i kvartfinalen av turneringen i fjor. Avspark er klokken 18.31. Kampen vises på Viasport 1.

Les også

Mer om

  1. Ole Gunnar Solskjær
  2. FA-cupen
  3. Manchester United

Flere artikler

  1. Van Persie reagerer på Solskjærs «hyggelige» oppførsel

  2. Guardiola reagerer på Solskjær-kritikk: – Hva er problemet?

  3. Opprørt Solskjær med kritikk: – Det kan ikke være opp til meg

  4. Solskjær svarer på Raiolas United-slakt: – Ikke agentens spiller

  5. Solskjær frykter ikke for jobben: – Vi ble enige om en plan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder