KAN FORSVINNE: Mohamed Elyounoussi kan forlate Southampton kun ett år etter at han ble hentet som tidenes dyreste norske fotballspiller. Foto: Nina Eirin Rangøy / VG

Mulig Southampton-exit for Elyounoussi – i samtaler med toppklubber

Mohamed Elyounoussi (25) undersøker mulighetene for å forlate Premier League-klubben Southampton. Det er ikke mangel på interesserte klubber.

Den første sesongen i den engelske toppklubben ble ikke helt som den norske landslagsprofilen hadde forventet seg: Åtte kamper fra start og åtte innhopp var alt Elyounoussi, som fylte 25 år på søndag, fikk i Premier League.

Situasjonen har ikke vist tegn til forbedring i sesongoppkjøringen, og med kun tre dager igjen til sesongstart i Premier League har «Moi» kun ett mål for øyet: å spille fotball.

Derfor skal det være høyaktuelt med et klubbytte i løpet av de neste dagene eller ukene: Ifølge VGs opplysninger er Elyounoussis representanter for øyeblikket i samtaler med tre europeiske klubber. Det skal dreie seg om tyrkiske Besiktas, som meldt i tyrkiske medier de siste dagene, men også de spanske La Liga-klubbene Sevilla og Celta Vigo.

les også

Babylykke for Moi: – Den største gaven man kan få

Både et rent lån, lån med opsjon på kjøp og en ren overgang skal være aktuelle alternativer, avhengig av hva de aktuelle klubbene skulle være villige til å betale for nordmannen, som fortsatt har fire år igjen av kontrakten sin med Southampton.

I et intervju med TV 2 sier Southampton-sjef Ralph Hassenhüttl at det kan bli aktuelt å «finne en løsning».

– Vi ønsker å gi alle sjansen til å spille. Hvis han ikke føler seg komfortabel med å sitte på benken, eller kanskje på tribunen av og til, så har han andre mål enn oss, sier østerrikeren.

I fjor sommer ble «Moi» tidenes dyreste norske fotballspiller da han ble solgt fra Basel til «Saints» for rundt 190 millioner kroner.

Til tross for at overgangsvinduet i Premier League stenger allerede torsdag ettermiddag, kan Elyounoussi fortsatt dra til både Tyrkia og Spania helt frem til den 2. september, når overgangsvinduet stenger i disse landene.

Britisk presse har det siste døgnet koblet Elyounoussi til Championship-klubben Stoke City, men dette skal ifølge VGs opplysninger ikke være aktuelt.

Mohamed Elyounoussi har ikke besvart VGs henvendelser. VG har også forsøkt å nå hans agent Ferhat Cifci uten å lykkes.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder