ENGLAND-RETUR: Wayne Rooney, her under pressekonferansen tirsdag. Foto: DARREN STAPLES / AFP

Wayne Rooney klar for Derby fra januar

Den engelske fotballprofilen Wayne Rooney (33) har skrevet under som både spiller og trener for Derby fra januar 2020.

Det bekrefter klubben i en pressemelding. Han fortsetter i MLS-klubben DC United fram til nyttår. Kontrakten med Derby gjelder i 18 måneder – med opsjon på enda et år.

Rooney blir, i tillegg til å være spiller, en del av manager Philip Cocu sitt trenerteam.

– Jeg ser fram til å møte Cocu, hans støtteapparat og laget fra begynnelsen av januar. Jeg er sikker på at jeg kan bidra stort, sier Rooney i pressemeldingen.

les også

Derby gjør nytt forsøk på opprykk

– Jeg er spent på å begynne trenerkarrieren min i Derby, sier Rooney, som skal jobbe med både førstelaget og klubbens akademi.

Rooney har en lang karriere bak seg i engelsk fotball med Everton og Manchester United. Han vant ligaen fem ganger med United. 33-åringen har også spilt 120 landskamper og scoret rekordmange 53 mål.

les også

Eliteserie-duo var lagkamerat med Maguire: – En utrolig jordnær type

– Han har hatt en fantastisk karriere, og har fortsatt mye å gi. CV-en hans snakker for seg selv. Å ha en spiller med slike lederegenskaper, ferdigheter, erfaringer og arbeidskapasitet, vil være viktig for oss, sier Cocu i pressemeldingen.

Sommeren 2018 dro angriperen til DC United i USA. Washington-klubben annonserer tirsdag at Rooney vil bli ambassadør for dem i fremtiden. Han har siden spilt 42 kamper og scoret 23 mål. Blant annet denne perlen:

Derby var nære opprykk til Premier League i våres under ledelse av Frank Lampard (nå Chelsea-trener). De nådde playoff-finalen hvor det ble 1–2-tap mot Aston Villa. Derby var sist i Premier League i 2007/08-sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder