Haaland-festen fortsetter i Champions League – to mål mot PSG

DORTMUND (VG) (Borussia Dortmund – PSG 2–1) Oppturen vil ingen ende ta for Erling Braut Haaland (19). Den norske sensasjonen har scoret sitt niende og tiende Champions League-mål for sesongen.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Sindre Øgar

– Det var helt fantastisk, sier Haaland til VG.

– Jeg tenker egentlig bare å «dryla te», hvis jeg skal være helt ærlig, sier Erling Braut Haaland til Viasport om sitt vanvittige langskudd som ga Dortmund 2–1.

Å «dryla te» er jærsk for å kline til alt man kan.

Når han blir minnet på at han er oppe i ti Champions League-mål, så svarer 19-åringen lavmælt og rolig:

– Nei, det er egentlig ikke så mye å fortelle. Det har ikke gått opp for meg. Hvis jeg skal sette ord på det, så er det veldig kjekt. Sånn er det med litt jærsk drivkraft, da kommer du veldig langt.

Haaland ble kåret til banens beste spiller av UEFA.

les også

Pogbas bror: – Alle vet at han vil forlate Manchester United

Bare to spillere har kommet opp i tosifret antall Champions League-mål som tenåring: Erling Braut Haaland og Kylian Mbappé (13), ifølge Opta. Haaland er den første tenåringen som scorer ti mål i én Champions League-sesong.

– Han har ikke drømt om det en gang. Så heftig er det. Det er ikke flaks, det ikke tilfeldigheter. Han er god, sier Rune Bratseth i Viasat-studio.

Han legger vekt på ordet god og understreker at Haaland spiller mot verdensklasseforsvarere som Thiago Silva og Presnel Kimpembe.

– Det er helt hinsides. Det er nesten ikke til å tro at en norsk spiller skal gjøre det så godt, fortsetter Bratseth.

I det 69. minutt satte Haaland en retur opp i nettaket over PSG-keeper Keylor Navas, før han satte seg i lotusstilling mens lagkameratene kastet seg over ham.

Scoringen ble sjekket av VAR, men til slutt godkjent.

Seks minutter senere utlignet PSG ved superstjernen Neymar, som enkelt bredsidet inn et innlegg fra Kylian Mbappé.

les også

Her ble Haaland god: – Det verste er at vi ikke er sjokkert

Pluss content

Men Haaland var ikke ferdig for kvelden. 19-åringen fra Jæren mottok ballen i det 77. minutt og blåste den rett i mål fra utsiden av 16-meteren, forbi en sjanseløs Navas.

Nå står nordmannen med 10 mål på syv Champions League-kamper denne sesongen. Det betyr at han igjen er toppscorer, sammen med Bayern München-stjernen Robert Lewandowski.

Han ble også tidenes nest yngste spiller til å nå 10 scoringer i turneringen – kun slått av kveldens motstander Mbappé, som var syv måneder yngre.

For Dortmund har Haaland scoret 11 mål på syv kamper i alle turneringer etter januarovergangen fra RB Salzburg.

Saken oppdateres!

FØRSTE MÅL: Her setter Haaland sitt første for kvelden. Foto: Lars Baron / Getty Images

Bommet på stor sjanse

Neymar yppet seg tidlig med noen flotte involveringer og et frispark som strøk stolpen, men kampens første sjanse var til Dortmund, på en hurtig kontring anført av Jadon Sancho. Engelskmannen kunne tredd igjennom Haaland i bakrom, men valgte å gå for lykken selv, og misbrukte muligheten.

Han var langt skarpere halvveis ut i omgangen da han med en frekk avslutning fremprovoserte kveldens første redning fra gjestenes Keylor Navas.

Haalands første halvsjanse kom da han mottok ballen i mellomrommet og satte fart mot 16-meteren fra skrått hold. Skuddet hans med venstrefoten var knallhardt, men traff feil side av nettveggen.

Like etter fikk han en ny og enda større mulighet på heading etter innlegg fra Sancho, men jærbuen bommet på ballen og fikk kun til et altfor slapt hodestøt.

les også

Erling Braut Haalands unike oppvekst forsket på: Slik ble han god

Dortmunds angrepstrio utgjorde en konstant trussel for et PSG-lag som hadde store vanskeligheter med å finne seg til rette i den nykomponerte 3–4–3-formasjonen. Særlig usynlig var vidunderbarnet Kylian Mbappé i sin rolle som ensom spiss.

Haaland var med god margin den mest aktive i duellen mellom de to spissfenomenene. Like etter pause var nordmannen igjen på hugget i 16-meteren, men da han skulle avslutte fra god posisjon, trampet han på ballen og falt.

19-åringen ble en stadig større plage for PSG-forsvarerne i andre omgang, både som råsterkt oppspillspunkt og de gangene han satte fart og utfordret dem.

BOMMET: Her misbruker Erling Braut Haaland en stor mulighet med hodet. Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Midtveis i andre omgang begynte Mbappé og Neymar å få mer sving på sakene i angrep, og den franske 21-åringen kom seg til et farlig skudd på mål – det første for PSG i hele kampen – etter fine kombinasjoner med sin brasilianske lekekamerat.

Stjerneduoen sto bak PSGs utligning et kvarter før slutt, men denne kvelden handlet om lysluggen som scoret både før og etter Neymar.

Takket være en enkel retur og en kanonkule fra utenfor 16-meteren økte Haaland sitt forsprang som Europas desidert heteste spisstalent. Og ga Borussia Dortmund stort håp om avansement før returoppgjøret i åttedelsfinalen mot PSG om tre uker

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Champions League
 2. Erling Braut Haaland
 3. PSG
 4. Borussia Dortmund

Flere artikler

 1. PSG-kapteinen før Haaland-møte: – Fantastisk å spille mot en som ham

 2. Fenomenet Braut Haaland: Overgår alt og alle

 3. Slik blir Haalands første periode i Dortmund

 4. Lagkamerat i Haaland-ekstase: – Kommer til å bli en av verdens beste

 5. Listen som viser at han fortjener tålmodighet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder