I SKUDDET: Cristiano Ronaldo. Foto: FILIPPO VENEZIA / ANSA

Serie A-kommentator om Ronaldo: − Han bærer Juventus alene offensivt

Juventus sliter med å ta nok en Scudetto – til tross for at Cristiano Ronaldo (35 sist uke) bøtter inn mål.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown
Publisert:

Artikkelen er over ett år gammel

– Ronaldo har åpnet 2020 helt enormt. Han bærer Juventus alene offensivt om dagen, sier Even Braastad, kommentator på Strive og halvparten av podcasten «Støvelball».

– Juventus har scoret 13 på seks ligakamper, og Ronaldo har scoret ti av dem og hatt en målgivende. Man kan jo alltids diskutere fordelene og ulempene rundt det å ha en soleklar ener og individualist i et lag, men etter nyttår tror jeg et Juventus uten Ronaldo hadde vært nummer tre i Serie A nå – bak både Lazio og Inter, mener Braastad.

– Alle tre topplagene har offensive stjerner som de er avhengige av, men etter jul har Lazio og Inter hatt flere offensive strenger å spille på enn Juventus.

les også

FIFA 20: Dette er de 50 beste å spille med

Pluss content

Inter og Juventus har begge 54 poeng, Lazio 53. Disse tre klubbene er i en klasse for seg. Torsdag handler det om Coppa Italia når Juventus tar turen til Milano og skal møte AC Milan.

De kommer rett fra serietap mot Verona. Det skjedde samtidig som Ronaldo scoret og ble den første Juventus-spiller i historien som har scoret i ti strake serie A-kamper. Det er også Ronaldos 11. sesong i karrièren med over 20 ligamål.

På sosiale medier har det de siste dagene krydd av meldinger som «Juventus fortjener ikke Cristiano Ronaldo».

les også

Rekord-Ronaldo kunne ikke forhindre Juventus-tap

– Flere i dette Juventus-laget må våkne om de skal ta tittel nummer ni på rad. Både mot Napoli (1-2-tap borte) og mot Verona (1-2-tap borte) taper de «midtbanekrigen». De har ikke evnet å styre kamper på den måten man er blitt vant til å se Juventus de siste sesongene, sier Even Braastad.

Han tror det blir den mest spennende serieinnspurten i Italia på årevis.

– Ett poeng skiller topp tre, og alle tre lagene skal møte hverandre igjen. Per nå har Juventus fordel innbyrdes mot Inter, mens Inter har Lazio innbyrdes og Lazio har Juventus.

Cristiano Ronaldo gjør i snitt ett mål pr. kamp han spiller. På 20 ligakamper har han 20 mål og på 34 kamper totalt denne sesongen har han 34 mål.

les også

De er eksperter på å treffe stolper og tverrliggere

Torsdag skal han altså prøve å slå Milan ut av cupen. Det er et Milan i massiv økonomisk trøbbel. Det skyldes i stor grad at Milan de siste årene har vært langt dårligere enn konkurrentene på å selge fotballspillere. Ifølge Swiss Ramble har Milan tjent bare cirka 550 millioner kroner på spillersalg de siste fem årene, mens tilsvarende tall for Juventus er 4,2 milliarder, for Roma 3,9 milliarder og for Inter 1,8 milliarder. Selv Lazio har solgt for mer enn dobbelt så mye som Milan.

AC Milan er denne sesongen utestengt fra Europa League på grunn av brudd på UEFA Financial Fair Play.

VGs tips: Begge Lag Scorer til 1,70 i odds.

Milan ledet 2–0 i søndagens Milano-derby, men så gikk det på dunken (2–4-tap). Vertene er helt ute av serie A-toppstriden, de er ikke med i Europa League - og slik er torsdagens første av to semifinaler ekstra viktig for å redde sesongen.

Juventus-forsvaret er i øyeblikket ikke i sin beste forfatning. Noe to strake bortetap og fire baklengs på disse to oppgjørene vitner om. Dette er noe Milans Zlatan Ibrahimovic kan komme til å utnytte!

Samtidig merker vi oss at Torino-gjestene kun har gått målløs av banen i én eneste obligatorisk kamp i inneværende sesong.

Dette er et åpent oppgjør. Slik tester vi et oddsspill med kun to utfall. Begge lag scorer står til 1,70 i singlespillodds og spillestopp er kl. 20.40

Publisert:

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill kjøpt digitalt i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er basert på redaksjonelle vurderinger. Det forklares slik:

user icon

Du leser nå denne oddstips-artikkelen på VG.

norsk tipping arrow icon
norsk tipping logo

Hvis du gjennomfører et kjøp hos Norsk Tipping etter lest oddstips-artikkel, får VG en andel av kjøpet ditt.

Mer om

Tippetips

Italiensk fotball

Cristiano Ronaldo

Juventus FC

Flere artikler

 1. Rekord-Ronaldo kunne ikke forhindre Juventus-tap

 2. Ronaldo i ferd med å skyte Juventus til ny «Scudetto»: – Ser ikke ut som han er midt i 30-årene

 3. Zlatans elleville derbyretur: – Vi kollapset

 4. Ronaldos første mål etter coronapausen – satte ny «Juve-pers»

 5. Juventus-smell i gullkampen – tapte mot Udinese

Fra andre aviser

 1. Ronaldo satte klubbrekord. Så raknet det for Juventus.

  Aftenposten
 2. Målfesten fortsetter for Ronaldo og Lukaku

  Aftenposten
 3. Store Ronaldo-spekulasjoner: – Virker som forholdet med Juve er over

  Aftenposten
 4. Zlatan scoret til ingen nytte

  Aftenposten
 5. Nordmann utvist da Ronaldo og Juventus sikret seriegullet

  Aftenposten
 6. Nordmannen skrev idrettshistorie i den italienske klubben. Nå er stormakten på vei tilbake.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no