Klopp brøt finaleforbannelsen: - Beste kvelden i karrierene våre

MADRID/OSLO (VG) (Tottenham-Liverpool 0–2) Mohamed Salah (26) og innbytter Divock Origi (24) avgjorde Champions Leauge-finalen mot Tottenham.

 • Joachim Baardsen
 • Herman Folvik
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

Etter en intens engelsk duell i Spanias hovedstad lørdag kveld, kunne Liverpool-spillerne endelig feire deres første trofé under Jürgen Klopps fire år lange ledelse.

Det var enkelt å se hvor mye det betydde. Gleden i ansiktene til typer som Salah og Origi var enorm. Stopperklippen Virgil van Dijk gråt. En vanligvis tilbaketrukket klubbeier, John W. Henry, var plutselig oppe på premiepodiet med kona Linda da kaptein Jordan Henderson løftet pokalen.

Det er ikke så rart: Sist Merseyside-klubben kunne kalle seg «Champions of Europe» var etter «Mirakelet i Istanbul» i 2005 – for 14 år siden.

– Det er den beste kvelden i karrierene våre, sier Klopp til BT Sports.

GRÅT AV GLEDE: En tårevåt Jordan Henderson omfavnet manager Jürgen Klopp etter seieren i Madrid. Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG

– Drømmen oppfylt

Med det bitre finaletapet for Real Madrid i fjor, kunne seieren ikke skjedd på et bedre sted enn Europas aller vakreste fotballscene.

– Alle gjorde sitt beste i dag. Det var ingen individuelle prestasjoner. Hele laget var utrolig, sier Salah til BT Sport.

– Jeg er bare en normal gutt fra Liverpool som har fått drømmen oppfylt, sier Liverpools eminente høyre back Trent Alexander-Arnold til BBC.

– Det er vanskelig å beskrive dette her. Etter den sesongen vi har hatt, fortjente vi dette mer enn noe annet lag. Vi har gjort noe spesielt. Vi dominerte kampen, sier 20-åringen.

Klopps triumf

I Spania var det bare spilt 22 sekunder da dommer Damir Skomina mente Tottenhams Moussa Sissoko hadde begått en straffbar hands-forseelse innenfor 16-meteren. Like etterpå banket Salah det påfølgende forsøket fra 11-meteren i mål bak en overlistet Hugo Lloris. Tre minutter før slutt fulgte Origi opp ved å benytte venstrefoten til å hamre inn en markkryper som avgjorde den prestisjefylte kampen.

Etter seks tapte finaler har Klopp dermed brutt sin egen forbannelse: Tre tidligere nederlag med Borussia Dortmund og like mange med Liverpool er nå fulgt opp med det som trolig er karrierens aller største kveld.

Etter fire år i Liverpool har tyskeren gjenreist den tradisjonsrike klubben på en måte få supportere egentlig kunne drømme om i forkant.

– Jeg er så glad for guttene og alle disse folkene, og familien min. De led sammen med meg under tidligere tap. De fortjener det mer enn noen. Har du noen gang sett et lag som dette som kjemper selv om de har null drivstoff igjen i tanken? Og så har vi en keeper som får ting til å se enkle ut, sier Klopp.

les også

Eksperter ut mot Liverpools ledermål: – Håpløs avgjørelse

Pochettino nektet for gambling

For Tottenham ble kvelden en lang og vond nedtur. Til tross for rundt to måneder lange fravær fra kamp for både Harry Kane og Harry Winks, sto de to navnebrødrene i lagoppstillingen til Tottenham da finalistenes førsteellevere ble presentert på Atléticos vakre arena, Wanda Metropolitano.

Spurs-manager Mauricio Pochettino gjorde alt for at laget hans skulle være best mulig rustet til å ta det etterlengtede trofeet med seg hjem til London. Kort tid før start nektet argentineren for at det innebar noen som helst form for gambling.

Men etter en svak første omgang hvor Liverpool hadde full kontroll defensivt, var det etter innbyttet av den vrakede semifinalehelten Lucas Moura at Tottenham for alvor begynte å produsere sjanser.

Både Dele Alli, Son Heung-min, Christian Eriksen og nevnte Moura var nære ved å utligne Liverpools 1–0-ledelse, men i stedet var det Origi som satte inn rødtrøyenes andre scoring tre minutter før full tid.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal11003033
1Leicester City11003033
3Chelsea11003123
4Newcastle United11002023
4Wolverhampton Wanderers 11002023
 • Champions League
 • Nedrykk

Les også

 1. Folkebørsen: Champions League-finalen

  (Tottenham - Liverpool 0–2) Vi mener en midtstopper var banens beste. Se hvilken karakter vi setter på spillerne etter…
 2. Stjal showet – dette skal være kvinnen som stormet banen

  Undertøysmodellen Kinsey Wolanski skal være kvinnen som løp ut på banen midt under Champions League-finalen.

Mer om

 1. Champions League
 2. Internasjonal fotball
 3. Liverpool FC
 4. Tottenham Hotspur FC
 5. Jürgen Klopp
 6. Mauricio Pochettino
 7. Harry Kane

Flere artikler

 1. Wenger og Mourinho kritiske til Kane: – Han så ikke klar ut

 2. Drømmenes finale. Og den er helt unik.

 3. Pochettino om nederlaget: – Det er så smertefullt

 4. Så vakkert. Og så trist.

 5. VG vurderer finalelagene: Derfor er Liverpool best rustet

Fra andre aviser

 1. Finalerevansj for Salah ett år etter marerittet

  Aftenposten
 2. Pirlo slakter Liverpool-helten: – Hvis han ikke hadde scoret, skulle de gitt ham et spark

  Aftenposten
 3. Pirlo slakter Liverpool-helten: – Hvis han ikke hadde scoret, skulle de gitt ham et spark

  Fædrelandsvennen
 4. Tusenvis ønsket Liverpool velkommen hjem etter Champions League-triumfen

  Aftenposten
 5. Tusenvis ønsket Liverpool velkommen hjem etter Champions League-triumfen

  Bergens Tidende
 6. Tusenvis ønsket Liverpool velkommen hjem etter Champions League-triumfen

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no