Botheim ble valgt foran spiss-stjernene: – Jeg er i elendig form

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Sarpsborg 08 1–0) Rosenborg-trener Eirik Horneland (44) vraket både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund da trønderne sikret sesongens første ligaseier.

– Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt. Horneland har jo til og med sagt til meg at jeg er i elendig form, og det er jeg helt enig i. Jeg er ikke i form i forhold til toppnivået mitt, sier 19 år gamle Erik Botheim til VG.

Han ble valgt foran stjernene Søderlund, Bendtner og Samuel Adegbenro, alle veid for lette i kampen om en startplass på Lerkendal. Førstnevnte sier imidlertid til VG at han føler seg sikker på at startplassen er hans under normale omstendigheter.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Ja, vi får se på det da, sier Botheim.

– Jeg skal jo utfordre ham, og han vet at jeg puster han i nakken. Det er hans plass foreløpig, jeg er ikke noe førstespiss i Rosenborg. Det skal jeg bli om et par år. Men min jobb er å puste ham i nakken så han holder seg på tå hev, fortsetter 19-åringen.

Søderlund selv sier at benkingen er «grei», men at han begynner å komme seg og håper det skal løsne snart. Bendtner og Adegbenro, derimot, så ikke ut til å feire med Kjernen etter den etterlengtede seieren.

– Det er en lettelse og en veldig glede. Jeg ville ha det beste laget vi kunne stille i dag, og derfor satte jeg de jeg satte på i dag. Vi løser det med åpen konkurranse – de beste spiller til enhver tid, sier Horneland til VG.

Den soleklart største stjernen – og den beste betalte – satt på benken hele kampen.

– Han (Bendtner) har helt sikkert store ambisjoner, men jeg tror han har ambisjoner om å komme seg inn på laget òg, og det er et godt utgangspunkt for Rosenborg, sier Horneland.

Magic Mike

På tå hev var utvilsomt Rosenborg i første omgang, og Mike Jensens scoring rett før pause ble til slutt avgjørende.

– Det selvfølgelig kjempeviktig som situasjonen er nå. Og det er godt å se at vi får betalt for den energien vi har i dag, vi er så sinnssykt hele tiden, sier matchvinneren til Eurosport.

I sjette serierunde skulle det endelig lykkes for Horneland, etter fem kamper uten seier og bunnplassering på tabellen. Det var uvanlig folketomt på Lerkendal. Det offisielle tilskuertallet på 10.040 ble møtt med umiddelbar pipekonsert i Trondheim.

Og det var heller ingen festforestilling som ble levert, hverken fra Rosenborg eller Sarpsborg 08.

Kaptein Jensen ble matchvinner da han avsluttet via høyrefoten til Sarpsborg 08-keeper Aleksandr Vasjutin. Ballen snek seg over målstreken ved nærmeste stolpe, og det var RBKs tur til å ha marginene på sin side.

Lettelsens sukk

På tribunen fanget TV-kameraene Rosenborgs styreleder Ivar Koteng, som pustet lettet ut etter scoringen. Han har vært vitne til RBKs verste sesongstart noensinne, og det kunne blitt enda verre da Kristoffer Zachariassen fikk en mulighet de fleste bare kan drømme om på Lerkendal – på stillingen 0–0 etter et drøyt kvarter.

Men Gustav Valsvik kastet seg heltemodig ned og avverget situasjonen for Rosenborg.

Horneland gjorde også andre grep før kampen. Birger Meling ble flyttet opp som venstreving og midtstopper Valsvik startet sin første Rosenborg-kamp i Eliteserien som venstreback – «verdens høyeste» i sin sort, som han spøkefullt sa det til VG etter kamp.

25-åringen fra Vik i Sogn tok godt vare på muligheten med to matchavgjørende involveringer: Redningen på egen strek, og målgivende til Mike Jensen.

Sarpsborg 08 hadde sine muligheter, men utnyttet dem ikke og gikk dermed på sitt første tap i år.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder