MØTER VÅLERENGA: Samuel Friðjónsson fikk aldri noe gjennombrudd i Vålerenga, og prøver i stedet lykken i Jåttåvågveien. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Friðjónsson før møtet med eierne: – Blandede følelser

Samúel Kári Friðjónsson (23) er lånt ut til Viking, fra Vålerenga – og kan mandag senke klubben som eier ham.

– Det er klart, det er klubben som eier meg og jeg har blandede følelser om kampen Men når alt kommer til alt, er det som en vanlig kamp og jeg kommer ikke til å behandle den noe annerledes, sier islendingen på telefon fra Rogaland.

Han er blitt en viktig del av Viking-laget som har fått en god åpning på sesongen, etter et par sesonger i skyggen på Valle.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

To sesonger i Vålerenga førte til plass i Islands VM-tropp, men kun 17 seriekamper fra start. Og siste halvdel av forrige sesong spilte islendingen for andrelaget.

les også

Arbeidsnarkoman - men i 2004 ble det for mye, selv for Berntsen

Pluss content

– Det handlet ikke om tillit, det var litt uenighet, så vi bestemte oss for å finne en ny sti. Vi er alle glade for situasjonen nå, insisterer 23-åringen.

Selv om han antyder en viss uoverensstemmelse med Vålerenga-trener Ronny Deila, ønsker han ikke kommentere dette ytterligere, og sier at de skiltes som gode venner, at de fortsatt er på talefot.

– Sist vi snakket sammen, var alt bra. Jeg ser absolutt for meg å spille for Vålerenga igjen, sier leiesoldaten, som har startet fem av fem seriekamper for Bjarne Berntsens lag.

les også

Forsvarskrise for Viking – ny mann skadet

– Er denne kampen en ekstra god mulighet til å vise deg frem for Vålerenga?

– Ja, men også en god mulighet til å vise meg frem her. Jeg tenker ikke så mye på det, sier den profesjonelle islendingen.

Han får imidlertid ikke støtte av Eurosport-ekspert Joacim Jonsson, som i forrige ukes episode av podcasten «Indre Bane» antydet at islendingen ville være enda mer motivert enn vanlig.

– Han feirer neppe jul med Deila, spøkte Jonsson, før han senere la til:

– Jeg skal love deg, at er det en kamp i år han har lyst til å vinne, så er det denne.

les også

Viking-trener slapp med skrekken mot lillebror

VGs tips: Vålerenga-seier

Skadekrise i forsvaret for Viking, der trener Berntsen må klare seg uten Vikstøl, Hove og Andresson. Det nyopprykkede laget startet Eliteserien forrykende med tre strake seirer, men siden er det blitt to tap.

Vålerenga-angrepet, som har scoret tredje flest - 9 - i ligaen så langt, bør utnytte seg av det skadeskutte Viking-forsvaret. Det lukter mål av Ejuke, Shala, Finne og Vilhjalmsson, som hittil har levert seks mål og fire assist seg imellom på seks Eliteserien-kamper.

Vi spiller B til 2,50 i odds. Det har spillestopp klokken 18.55 og kampen vises på MAX.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder