Hva er dette?

RB LEIPZIG-STJERNE: Timo Werner. Foto: Jan Woitas / DPA

Omstridt 10-åring som kan bli Haalands neste arbeidsgiver

RB Leipzig er allerede klar for videre Champions League-spill etter nyttår. Klubben er ti år i år, omstridt blant fotballelskere – og kan kanskje bli Erling Braut Haalands neste klubb.

 • Ole Kristian Strøm

Rasenballsport Leipzig.

Det er det offisielle navnet på klubben som ble grunnlagt i 2009, som overtok lisensen til den lille Leipzig-klubben SSV Markranstädt og startet på nivå fem.

Her er dagens oddstips!

Opprinnelig skal planen ha vært å starte på et høyere nivå, og de skal – ifølge mdr.de – ha hatt følere både i St. Pauli, Fortuna Düsseldorf og 1860 München.

Vikinglotto-potten øker og øker - nå er den oppe i 184 millioner kroner! Husk å spille før onsdag kl. 18.00!

Red Bull-sjef Dietrich Mateschitz har satset på sport i mange år, og etter hvert også fotball. Drømmen var å få en toppklubb også i Tyskland. Det har han fått. Nå er RB Leipzig – for første gang – klar for åttendedelsfinalen i Champions League.

les også

Dortmund-treneren lo bort Haaland-rykte: – Vi får se

Den godeste Mateschitz har Red Bull med i navnene på for eksempel fotballaget i Salzburg og Formel1-teamet. Men det gikk ikke i Tyskland, der det er strenge regler for slikt. Derfor måtte Red Bull-sjefen være kreativ og kalte klubben i Leipzig for Rasenballsport (gressplensport), men som naturlig bringer tankene til Red Bull.

Det gikk raskt oppover i divisjonene, og endte med opprykk til 1. Bundesliga i 2016. Det ble sølv allerede i første forsøk, og RB Leipzig har tatt opp kampen med «de to store», Bayern München og Borussia Dortmund.

Men ikke alle er like fornøyde som Red Bull-sjefen.

les også

Se alle seriekampene til Erling Braut Haaland på VG+

Pluss content

Supporterne til tradisjonsrike Union Berlin er blant dem som sterkest har ytret sin motstand mot Leipzig-klubben, som de kaller «en konstruksjon».

Union var sammen med FC Magdeburg, Hansa Rostock og Dynamo Dresden de store klubbene i det gamle DDR. Alle disse er kritiske til Leipzig, en by som også lå i det kommunistiske DDR. De mener at det er et «kjøpelag».

Red Bulls mest kjente klubber er altså Salzburg og Leipzig. Om Erling Braut Haaland skulle gå fra Salzburg til Leipzig, vil han bli den 11. som gjør det siden 2015.

les også

Erling Braut Haalands spisskollega: – Jeg er født til å spille fotball

Leipzig-trener Julian Nagelsmann innrømmet på ZDFs fotballsending i helgen at Haaland er interessant:

– Selvfølgelig skulle jeg gjerne hente ham. Han er en veldig god spiss, særlig i forhold til alderen. Han er fysisk veldig god og ikke bare en målscorer, men også en som kan servere, blir han sitert på i Bild.

RB Leipzig er altså allerede klar for videre spill i Champions League, men har tirsdag en vrien kamp mot Lyon, som vil kjempe innbitt for å følge det tyske laget til åttendedelsfinalen. I den andre kampen skal Zenit St. Petersburg til Benfica. Russerne går videre om de slår Benfica og Lyon ikke slår Leipzig – eller om begge kampene ender uavgjort, etter som Zenit er bedre enn Lyon på innbyrdes oppgjør.

VGs tips: Liverpool-seier til 1,65 i odds.

Liverpool leverer i hjemlig Premier League, men er noe presset foran høstsesongens siste Champions League-kamp. Merseyside-klubben må klare minst uavgjort dersom Napoli gjør jobben hjemme mot Genk.

Desember er hektisk for det engelske storlaget, og sik var det en fordel at noen av de faste fikk hvile i lørdagens 3–0-bortetriumf over Bournemouth.

FC Salzburg banket Swarovski Tirol med hele 5–1 i lørdagens hjemmekamp i østerriksk bundesliga, som de leder med to poeng.

Østerrikerne har syv poeng, hvilket er tre færre enn Liverpool i CL-pulje E. Vi tror vertene er litt for åpne i forsvaret til at de vil lykkes med en seier her.

Hovedforslaget vårt er Liverpool-seier til 1,65. i odds. Men et rafinert spill kan være målscorer-spill på Erling Braut Haaland til 2,30 i odds. Jærbuen har scoret i samtlige fem CL-kamper og står med totalt åtte mål. Husk tidlig spillestopp kl. 18.55. TV2 Sport1 viser oppgjøret.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Champions League
 3. Erling Braut Haaland
 4. Red Bull

Flere artikler

 1. Opplysninger til VG: Haaland nær overgang

 2. Bekreftet: Erling Braut Haaland klar for Borussia Dortmund

 3. Haaland fikk prisen «årets gjennombrudd»

 4. Tallene som viser at Haaland knuser Lewandowski & co.

 5. Kilder til VG: Barcelona, Real Madrid og Manchester United har sett Haaland i aksjon

 6. Dortmund-treneren lo bort Haaland-rykte: – Vi får se

Fra andre aviser

 1. Hareide sammenligner Haaland med legende

  Aftenposten
 2. Avis hevder Haaland er på plass i Tyskland. Prislappen kan bli 200 millioner kroner.

  Aftenposten
 3. Pappa Haaland mener klubben er perfekt. Men Salzburg legger ikke skjul på at alle er til salgs.

  Aftenposten
 4. Haaland slo Messi og Ronaldo, men etter kampen var han selvkritisk

  Aftenposten
 5. Hareide sammenligner Haaland med legende: – Han er et beist

  Fædrelandsvennen
 6. Haaland starter mot Napoli. Treneren lovpriser Bryne-guttens personlighet

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder