Trigget av Sarpsborg-eventyret

Da Nicolai Næss (26) ikke fikk det til å gli i skøytebyen Heerenveen, var Sarpsborg 08 en god match.

Sjekk ut lørdagens oddstips!

– Det trigget meg hvordan Sarpsborg 08 har utviklet seg som klubb. Jeg ville gjerne være med på den reisen videre, sier Oslo-gutten til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han har rukket mye i sitt fotballiv - både Vålerenga og Stabæk her til lands, så Columbus Crew i amerikanske MLS og deretter altså Heerenveen i den nederlandske æresdivisjonen.

Lørdag kan du vinne 14 millioner kroner i Lotto. Lever kupongen din før kl. 18.00 her!

I fjor høst sjokkerte Sarpsborg ekspertene med sitt Europa League-eventyr. Det satt Næss i Nederland og fulgte.

– Sarpsborg har vært et eventyr - et eventyr som vi håper ikke stopper med dette, sier Næss.

les også

Sarpsborg-juvelen: – Ser opp til Braut Haaland

Heerenveen-oppholdet ble ikke som han hadde håpet.

– Det gikk ikke som planlagt. Jeg fikk ikke så mye spilletid som jeg hadde håpet på, og i den alderen som jeg er nå, så måtte jeg gjøre noe for å spille kamper og komme tilbake i den formen jeg vet jeg har inne.

– Da var det trygt å komme hjem til Norge og kose meg med fotballen igjen, når det ikke gikk som jeg hadde håpet på i Nederland.

MIDTSTOPPER: Nicolai Næss skjermer ballen inn til keeper Aleksandr Vasjutin. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Før det var han en sesong i MLS. Det eventyret angrer han ikke et sekund på.

– Jeg følte at jeg utviklet meg som fotballspiller og person. Jeg følte at jeg gjorde sakene bra der.

Første motstander var New York City - med Frank Lampard, David Villa og Andrea Pirlo.

les også

Eurosport-ekspert om Eikrem: – Han ser rundt hjørnet

– Det året var en opplevelse.

Nå handler det altså om Sarpsborg, der Næss har hatt en god start. Og ikke minst sto han bak tidenes redning på streken i kampen mot Lillestrøm.

– Når du som forsvarsspiller ikke har keeperen bak deg når du står på mållinjen og redder ballen ... Heldigvis gikk det bra og jeg fikk klarert.

Den gode nyheten i Olavsbyen er at de er ubeseiret etter fire kamper. Den dårlige nyheten er at tre av oppgjørene har endt med uavgjort.

– Vi har hatt litt mange uavgjorte til nå, kanskje burde noen ha bikket vår vei. Men jeg regner med at det løsner utover i sesongen og vi får flere trepoengere.

les også

MIF-Hansen om Gauseths uttalelser: – Skal ikke rette fingeren mot enkeltspillere

– Hva kan du om Mjøndalen?

– Mjøndalen er et godt fysisk lag, så det blir tøft. De har ikke de store stjernene, men er et lag som kjemper for hverandre og er gode på dødballer. Så vi må være villige til å gå i krigen, mener Nicolai Næss.

Det pussige er forøvrig at midtstopperen alltid har spilt for blåkledde klubber i Norge (og i og for seg også i Nederland): Klemetsrud, Vålerenga, Stabæk og Sarpsborg.

VGs tips: Hjemmeseier

Sarpsborg 08 har unngått tap så langt på sine fire seriekamper (1–3–0-flyt). Men et hovedinntrykk er at laget ikke har fått så godt betalt som de kanskje hadde fortjent.

Mjøndalen kom til mange målsjanser hjemme mot Tromsø sist, men endte opp med et 1–1-resultat. Laget har vært involvert i noen herlige kamper i vår, og med 3–2-borteseieren over Strømsgodset som den absolutte «höjdaren».

Men vi mener sarpingene har fremstått som det beste laget av disse to sett under ett. Slik spiller vi hjemmeseier til 1,45 i odds. Spillefristen er kl. 17.55 og matchen kan du se på Eurosport Norge.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder