HATOBJEKT: Real Madrid-stjernen Vinicius er igjen blitt hetset på grovt vis av supportere av Atletico Madrid.

Dukke vekker avsky før Madrid-derby: − En skam for samfunnet

En dukke ikledd drakten til Real Madrid-stjernen Vinicius jr. hang etter halsen fra en bro i Madrid foran cupkampen mellom Real Madrid og Atlético Madrid.

  • NTB
Publisert:

Dukken hang under et stort banner med påskriften «Madrid hater Real». Den aktuelle broen ligger i Valdebebas nær Real Madrids treningsanlegg.

I spanske medier har dukken og banneret fått stor oppmerksomhet. Aksjonen beskrives både som «et rasistisk angrep» og «en alvorlig trussel» mot Real Madrids brasilianske angrepsspiller.

Politikilder opplyser overfor det franske nyhetsbyrået AFP at episoden etterforskes.

Påskriften på banneret er tidligere benyttet av supporterne til Atlético Madrid.

«Slike handlinger er absolutt avskyelige, utillatelige og en skam for samfunnet. Vår fordømmelse av enhver handling som angriper verdigheten til personer eller institusjoner er kategorisk og uforbeholden.», skriver klubben i en uttalelse.

Også den spanske ligaen reagerer sterkt.

«Vi fordømmer de hatefulle handlingene mot Vinicius. Intoleranse og vold har ingen plass i fotballen.», skriver La Liga.

Real Madrid takker på sin side for støtteerklæringene.

«Real Madrid ønsker å takke støtten vi har mottatt etter den uheldige og motbydelige handlingen av rasisme, fremmedfrykt og hat mot vår spiller Vinicius» skriver klubben.

«Vi uttrykker vår fordømmelse rundt hendelsene som krenker menneskenes grunnleggende rettigheter og verdighet. Disse angrepene, som spilleren vår nå lider av, eller de som enhver idrettsutøver kan lide av, kan ikke ha en plass i et samfunn som vårt», heter det videre i uttalelsen.

I september ble Atletico-fans filmet mens de kom med rasistiske tilrop mot Vinicius jr. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet på Wanda Metropolitano.

Også da ble det igangsatt etterforskning, men påtalemyndigheten i Spania avsluttet denne i desember med bakgrunn i at de involverte ikke var mulig å identifisere.

Real Madrid-spiller Vinicius er superstjerne i spansk fotball. Han skaper ofte frustrasjon blant motspillerne får dribleferdighetene sine. Mange forsvarsspillere må stanse ham med ulovlige midler.

Ingen spiller i de store ligaene i Fotball-Europa har skaffet flere frispark enn Vinicius denne sesongen.

– Vi må beskytte ham, sa Real-trener Carlo Ancelotti på en pressekonferanse onsdag.

– Fotballen trenger ham, han er et ekstraordinært talent, og vi må beskytte ham fysisk og mentalt, la den meritterte italieneren til.

Real Madrid tar imot Atlético Madrid på Santiago Bernabéu torsdag kveld.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no