MISFORNØYD: Sandefjord-trener Lars Bohinen etter kampen mot Sogndal. Foto: Christian Blom NTB scanpix

Bohinen: Sandefjord sender klage etter utvisning og overtidsdrama

SOGNDAL (VG) (Sogndal - Sandefjord 3-2) Sandefjord-trener Lars Bohinen sier klubben vil klage til NFF etter tapet i Sogndal der Christer Hansen ble utvist, før Bendik Bye avgjorde for hjemmelaget seks minutter på overtid.

  • Jørn-Arne Tomasgard
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi vil sende en klage fordi vi mener det ikke var riktig med rødt kort. Uansett om det var straffe, var det for strengt med utvisning. Han kunne fint dømt straffe og latt spilleren bli værende på banen. Tilbakemeldingene fra folk som har sett repetisjonen er at det ikke var straffe heller, sier Bohinen til VG.

– Vi klager for å hindre suspensjon. Vi ønsker å få med spilleren i neste kamp. Målene og resultatet her får vi ikke gjort noe med.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Forbannet

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Sandefjord-trener var også forbannet fordi han mente kampen burde vært avblåst da innbytter Bendik Bye scoret seiersmålet seks minutter på overtid.

– Det var lagt til fire minutter, men dommeren fant halvannet minutt til å legge til. Jeg vet ikke hvor, sier Bohinen.

VG bad om å få snakke med dommer Trygve Kjensli etter kampen i går, men ifølge Sogndals presseansvarlig ønsket ikke dommerne å gi kommentarer til media.

Mener utvisningen var grei

Det var spiss Martin Ramsland som ble lagt i bakken da Sogndal fikk en omdiskutert straffe på overtid i første omgang. Han mener straffen var klar.

– Ja, jeg rev meg forbi to Sandefjord-forsvarere og ble tatt. Jeg så ikke hvem av de to som felte meg, men det var straffe og da er det også greitt å gi rødt kort siden han tok fra meg en klar scoringssjanse som siste mann, sier Ramsland til VG.

Bohinen sier tapet er ekstra bittert fordi det var mot et lag som ligger i sjiktet rundt dem på tabellen.

– Jeg syns vi var det førende laget helt til vi ble en mann mindre. Det er andre gang i år vi får en utvisning rett før pause i en kamp vi fører. Vi har endt opp med null poeng.

MATCHVINNER: Bendik Bye, her mot Lillestrøm, ble matchvinner med scoring på overtid. Foto: Christian Blom NTB scanpix

Hansen tok selvkritikk

Utviste Hansen var en angrende synder da VG snakket med ham etter kampen. Men han mener både straffen og utvisningen var feil.

– Jeg mener jeg ikke var borti ham, og at det dermed var feil både med straffe og rødt kort. Jeg var involvert i den første scoringen også. Utvisningen gjorde at lagkameratene mine måtte spille en hel omgang mot en mann mer. Klart det ble vanskeligere. Jeg følte meg skyldig da jeg satt i garderoben i hele andre omgang, medgir Hansen.

Innbytter Bye dagens mann

Innbytter Bendik Bye ble dagens mann i Sogndal da han sikret seieren seks minutter på overtid.

Spissen fra Steinkjer fikk ballen på 18 meter, dro seg innover og banket ballen i mål til enorm jubel på Fosshaugane. Målet gjorde at Sogndal spratt forbi Sandefjord på tabellen.

Bye kom inn ti minutter før slutt, og på overtid av overtiden smalt det fra 18 meter.

– Jeg dro meg innover og skjøt først i blokken før jeg fikk en sjanse til. Det var bare å kline den i hjørnet. Det blir ikke bedre enn det, sier spissen som kom fra Levanger før denne sesongen. Han kom inn som innbytter og scoret to da Sogndal slo Stabæk tidligere i år. Ellers har det vært mye benkesliting på målsniken, uten at han depper av den grunn.

– Jeg er fornøyd så langt, jeg kom jo fra nivået under og har fått spilt mye, sier han til VG.

– Burde spilt mer

Sogndal-trener Eirik Bakke sier imidlertid at Bye har fått spille midre enn han fortjener.

– Han er en super spiss som burde spilt enda mer. Men han har lidd under at vi har spilt med et system med bare enn spiss. I dag viste han hva han betyr for oss. Dette målet gir oss et enormt trøkk videre. Det er stor forskjell på ett og tre poeng i denne kampen, sier Bakke til VG.

Fyrverkeri

Det ble et fyrverkeri av en kamp på Fosshaugane. Spillemessig var det ikke all verden, men målene rant inn og første omgang endte med at Sandefjords midtstopper Hansen fikk marsjordre.

Da hadde gjestene fra Sandefjord fortjent tatt ledelsen to ganger. Først ved et selvmål av Sogndal-stopper Kjetil Wæhler i 15. minutt. Landslagsuttatte Mathias Dyngeland i Sogndal-målet feilvurderer da han bokser ut i feltet og traff Wæhler.

Les også: Lagerbäcks tok ut fire debutanter: – Denne her Bjørn ser interessant ut

Utliknet direkte

Sogndal utliknet direkte minuttet etter da Ramsland tok med seg et lang fremspill. Christer Hansen bommet i Sandefjord-forsvaret, målvakt Ingvar Jonsson bommet med timingen da han rykket ut for avverge, og Ramsland kunne trille ballen i det tomme målet.

Les også: Storbæk briljerte for Sandefjord

Seks minutter før pause skled Sogndal-debutant Kristinn Jonsson da det kom et langt fremspill fra Sandefjord-forsvaret. André Södlund takket for invitasjonen, fintet seg innover og satte ballen i nærmeste hjørne til 1-2.

Koomson på straffe

De fleste trodde det gikk mot Sandefjord-ledelse til pause. Men Ramsland fikk en ny mulighet som liknet på den første. I kamp med Hansen inne i feltet gikk Ramsland over ende.

Dommer Trygve Kjensli pekte på straffemerket og sendte Hansen i garderoben med rødt kort. Kortet så strengt ut.

Les også: Bakke inspirert av Chelsea

Gilbert Koomson gjorde ingen feil fra 11-meteren og scoret sitt femte seriemål for sesongen.

Etter pause presset Sogndal, mens Sandefjord jobbet for å holde unna. Hjemmelaget maktet aldri å komme gjennom et kompakt Sandefjord-forsvar.

Helt til det var spilt 95 minutter.

Da dukket Bye opp og avgjorde kampen. Scoringen - og seieren - gjør at Sogndal nå ligger på 9.-plass med 15 poeng. Sandefjord falt ned på 12.-plass med sine 14 poeng.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder