Andreas Linde har imponert i MFK-drakta de siste sesongene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Linde vil forlate Molde - men interessen lar vente på seg

Andreas Linde (27) har stått som en bauta i Molde-målet i en årrekke. Nå kan han fritt forhandle med andre klubber. Men interessen er laber.

 • Daniel Nerli Gussiås
 • Rolf Brown
Publisert:

Her er torsdagens oddstips!

Den svenske sisteskansen var banens beste mot Lillestrøm sist helg.

Redaksjonelt samarbeidDiscovery+

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Discovery+

Etter å ha vært satt ut av en skade tidligere i sesongen, er Linde nå 100 prosent tilbake. Tidligere i år var han kanskje den sterkeste bidragsyteren til moldensernes Europa-suksess.

VG+: Torsdag spiller Molde, Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga i Europa

Nå er 27-åringen på utgående kontrakt, og innrømmer at han føler tiden er moden for å prøve noe nytt.

– Jeg har ambisjoner om å ta neste steg, men det må være det riktige tilbudet. Vi får se hva som skjer i sommervinduet, om det kommer noe, sier Andreas Linde til VG.

les også

Seieren glapp på overtid for gulljagende Molde: - Vi raknet helt

De siste årene er det flere som har merket seg Lindes prestasjoner, men det har ikke kommet noen konkrete henvendelser på sisteskansen. Det samme er tilfellet nå, forteller hovedpersonen selv.

Her kan du spille på Molde - Servette!

– Jeg har hyppig kontakt med agenten min, men det ligger ingenting på bordet foreløpig. Det viktigste for meg er at det eventuelt blir et sted hvor jeg får spilletid, på et høyere nivå. Det er ikke aktuelt å gå til en større klubb hvor jeg må sitte på benken. Det er mange faktorer som spiller inn, forklarer han.

Andreas Linde debuterte for Molde helt tilbake i 2015. Svensken ble faktisk utvist i sin første kamp for romsdalingene. Her tusler han av matta på Skagerak Arena etter å ha blitt sendt i dusjen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

En som ikke lar seg overraske veldig over den manglende interessen, er Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.

– Linde har vært solid i mange år, og er ligaens beste keeper. Men det er ikke noen kultur for å eksportere keepere ut fra Norge. Nyland har gått fra Molde og til utlandet, men Jarstein er den eneste som har levert ute de siste årene, sier Jonsson til VG.

– Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn, men det er vanskelig å bli solgt som keeper. Jeg må fokusere på å prestere, også kommer det som kommer, sier Linde selv om situasjonen.

Jonsson drar paralleller til Sondre Rossbach, som fortsatt spiller i Odd - til tross for iherdige forsøk på å få til en overgang ut av Norge.

– Rossbach har prøvd å komme ut i fire-fem år, men det går ikke. Det er ikke enkelt. Jeg har ikke noe godt svar hvorfor det har blitt slik, men Eliteserien er ikke et sted klubber ute ser etter keepere.

Jonsson mener A-landskamper for Sverige ville gjort situasjonen noe annerledes for Linde. Molde-keeperen representerte fødelandet under OL i Rio for fem år siden. Ellers har det blitt lite.

– Det ville gjort ting enklere. Han er nok blant Sveriges fem beste keepere, men han har en liten ulempe med tanke på landslaget når det kommer til hvilken liga han spiller i, sier Jonsson.

PS: Andreas Linde er ikke den eneste Molde-spilleren som er på utgående kontrakt. Det samme gjelder Eirik Hestad, Erling Knudtzon, Fredrik Sjølstad, Mathias Ranmark og Fredrik Aursnes. Fra før har Ohi Omoijuanfo signert med den serbiske storklubben Røde Stjerne fra og med 1. januar 2022.

VGs-tips: Molde - Servette

* Europa Conference League, andre kvalikrunde og første kamp. Begge lag kommer inn i turneringen her. Molde har en åpenbar fordel i å være midt i sesong. De topper Eliteserien med fem poeng foran Bodø/Glimt, og har vunnet seks av åtte siste seriekamper (6-1-1). Molde endte opp med 1–1 borte mot Lillestrøm på søndag.

* Moldenserne går inn i dette oppgjøret med selvtilliten i behold etter at de leverte så sterkt i fjorårets Europa League. Der kom de seg videre fra gruppespillet med Arsenal, Rapid Wien og Dundalk. I cupspillet danket de ut tyske Hoffenheim før det ble stopp i 16-delsfinalene mot Granada. Slik har de bevist for seg selv at de kan levere på dette nivået.

* Sveitsiske Servette innleder hjemlig ligasesong på søndag. De vant ingen av sine fire treningskamper i sommer - og slapp inn mål i alle. De havnet på tredjeplass i vår - hele 34 poeng bak ligamester Young Boys. De avsluttet sesongen stusslig med fem tap på åtte siste kamper.

* Spillforslag: Hjemmeseier til 1,87 i odds, spillestopp er kl. 17.59 og kampen kan du se på VG+.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.
Publisert:

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill kjøpt digitalt i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er basert på redaksjonelle vurderinger. Det forklares slik:

user icon

Du leser nå denne oddstips-artikkelen på VG.

norsk tipping arrow icon
norsk tipping logo

Hvis du gjennomfører et kjøp hos Norsk Tipping etter lest oddstips-artikkel, får VG en andel av kjøpet ditt.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodoe/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

Tippetips

Molde FK

Eliteserien

Europa Conference League

Flere artikler

 1. Omoijuanfo forlater Molde ved sesongslutt: - Kan ikke kvitte oss med toppscoreren nå

 2. Slik blir Europa-festen på VG+ torsdag

 3. Pluss content

  Dette må Molde gjøre for å sikre ny Europa-suksess – og én ting de absolutt må unngå

 4. Pluss content

  Stor oversikt: Her er Obos-ligaens ti største kupp

 5. Bodø/Glimt tapte hjemme for første gang på over to år: – De har kvaliteten vi ikke har

Fra andre aviser

 1. Omoijuanfo forlater Molde ved sesongslutt: - Kan ikke kvitte oss med toppscoreren nå

  Aftenposten
 2. Slik blir Europa-festen på VG+ torsdag

  Aftenposten
 3. Dette er Europa Conference League: – Veldig attraktivt

  Aftenposten
 4. Molde fikk tøff trekning til Conference League

  Aftenposten
 5. Bodø/Glimt trakk Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen

  Aftenposten
 6. Legia knuste Bodø/Glimts Champions League-drøm – nå venter islandsk motstand

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no