TILBAKE I NORGE: Elba Rashani, som her er i aksjon for Odd mot Sarpsborg 08 i 2014, imponerte stort for Rosenborg i dagens treningskamp. Foto: Trond Reidar Teigen , NTB scanpix

Rashani herjet da RBK scoret syv

MALVIK (VG) (Rosenborg-Kristiansund 7-3) Elba Rashani (22) fikk vist at han kan bli en stor publikumsfavoritt på Lerkendal – hvis Rosenborg benytter seg av opsjonen de har til å kjøpe den tekniske vingen fri kontrakten med danske Brøndby.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nå skal vi ikke legge for mye i en treningskamp i februar, og motstanderen var et av de bedre lagene i Obos-ligaen, men: Rashani har publikumstekke. Det er ikke bare at han scoret tre flotte mål mot Kristiansund, det var måten han gjorde det på, skrudde ballene rundt motspillere og i krysset. To ganger etter hverandre.

RBK har solgt 11 norske spillere for mer enn 20 millioner

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

I tillegg brukte han teknikken sin til silkemyke mottak, og en egen evne til å utfordre backene. I helhet ble det en fin opplevelse for Rashani – og Rosenborg – i Abrahallen på lørdagskvelden. Og det kan bli mer moro.

HERJET MOT GAMLEKLUBBEN: Magnus Stamnestrø scoret tre mål i 1. omgang. Foto: Ned Alley , NTB scanpix

– Ja, vi har opsjon på kjøp, bekrefter Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye overfor VG.

Det var en smart manøver, for Rashani kan gjøre at RBK blir mindre avhengig av Pål André Helland, noe som tydelig ble vist at de var forrige sesong, da Helland spilte mange kamper han strengt tatt ikke burde ha spilt.

2014: Rashani solgt til Brøndby for 5,5 millioner kroner

Stamnestrø scoret tre

Magnus Stamnestrø åpnet scoringsorgien i Abrahallen, og noterte seg for tre scoringer på den omgangen han spilte. Han kan også bli en spiller som får mer spilletid, nå når Ole Kristian Selnæs er solgt. 1. omgangen var av typen «end-to-end-stuff», der det meste av avslutninger gikk inn, og Rosenborg-spillerne var litt ambivalente i pausen:

– Det var en merkelig stemning. Angriperne var fornøyde, forsvarerne misfornøyde, sier Pål André Helland – etter 4-3 ved pause.

Men etter pause var det liten tvil om hvem som var best. RBK strammet til et lite knepp defensivt, samtidig som de fortsatte det gode angrepsspillet. Rashani scoret to til, og Christian Gytkjær ble forært et straffespark fra Mike Jensen – som han satte i mål.

10 mål var i hvert fall god underholdning for publikum...

Fått med deg denne? Budsjettbrems hos toppklubbene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder