Wæhler etter ny VIF-smell: – Vi taper egentlig kampen før den har startet

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-FK Haugesund 0-1) Nigerianske Ibrahim Shuaibu (26) ble matchvinner da han satte inn sitt første seriemål for Haugesund. VIF-veteran Kjetil Wæhler (40) mener hjemmelaget tapte allerede under oppvarmingen.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi hadde en dårlig oppvarming med lite trøkk og gnist. Jeg merket at «her var det dødt». Jeg håpet det var en sånn stille før stormen-greie, men da kampen startet var vi ikke med i det hele tatt. Vi taper egentlig kampen før den har startet, og det er fryktelig skuffende, sier Vålerenga-stopper Kjetil Wæhler til VG.

– Det er skuffende for fansen å komme hit 16. mai, og vi ikke klarer å levere, legger veteranen til.

– Er det ikke noe du kan gjøre for å piffe opp stemningen når du merker at det er dødt allerede på oppvarmingen?

– For min egen del prøvde jeg så godt jeg kunne å få i gang gutta. Jeg skjønte fort at her må det tas tak. Dessverre så smitter det litt dårlig i den gruppa her, sier Wæhler oppgitt.

Trener Kjetil Rekdal rister oppgitt på hodet når han hører hva Wæhler har sagt.

FRUSTRERT: Kjetil Wæhler sier til VG at han ikke klarer å trekke noe positivt ut av kampen etter 0-1-tapet mot Haugesund. Her fortviller han etter å ha fått et gult kort av dommer Ken Henry Johnsen. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

– Det må vi ta tak i... Det skal jo ikke være på den måten. Hvorfor det var sånn får vi finne ut av eventuelt. Jeg skal ikke stå her og si om det stemmer eller ikke, men jeg savner evnen til å fyre opp hverandre litt mer, sier Rekdal til VG.

– Mangler den spillergruppa her litt galskap?

– Tja, jeg vet ikke. Vi tapte en kamp vi burde tatt poeng i.

Scoret på kontring

Vinnermålet kom etter et lekkert kontringsangrep av Haugesund. Formspiller Haris Hajradinovic la perfekt inn fra venstre, og inne foran mål kunne Shuaibu behersket sette ballen i mål fra kloss hold etter å ha kommet seg fri fra Sander Berge inne i feltet.

Shuaibu har scoret tre cupmål for FKH, og i sin tredje kamp fra start åpnet han altså scoringskontoen i Tippeligaen.

Det var vel også den eneste skikkelige avslutningen til Haugesund i løpet av en sjansefattig 16. mai-kamp på Ullevaal stadion.

– Dette var fantstisk godt. Vi var veldig gode den første halvtimen og skapte masse problemer for Vålerenga med innlegg og vending av spillet. Rekdal gjorde et par gode bytter i pausen, men vi forsvarer oss bra, stråler Haugesund-trener Mark Dempsey.

Les også: Dempsey sang seg til lønnsforhøyelse fra Alex Ferguson

Hjemmelaget skapte minimalt før pause. Den eneste gangen Haugesund-keeper Helge Sandvik ble satt på prøve var da han måtte strekke seg etter avslutningen til Rasmus Lindkvist fra 17 meter.

La om i pausen

TUNG KVELD: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal så en sjansefattig kamp, og måtte tåle et surt hjemmetap. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Rekdal byttet ut backene Jesper Arvidsson og Anders Emil Nedrebø i pausen. Inn kom islendingen Elias Mar Ómarsson og Robert Lundstrøm, og med tre mann bak ble det litt mer trykk fremover for hjemmelaget.

Uten at det ble skapt voldsomt med sjanser. Nærmest kom Vålerenga da Ómarsson gikk på et raid fra sin høyrekant og inn i feltet på motsatt side før han fikk lagt farlig inn foran mål - uten at noen lagkamerater var på redd plass.

Vajebah Sakor burde ha utlignet da han bredsidet ballen utenfor etter et glimrende innlegg av Lindkvist.

– Vi skapte ikke så mange sjanser, men når man ser hvor vi er på banen så burde det vært mer. Vi er rundt 16-meteren til Haugesund, og vi er inne i 16-meteren deres. Vi har muligheten til å slå mange innlegg, og må få mer ut av det. Men når vi spiller mot en vegg som Haugesund i dag, så blir det fort litt krampagtig, mener Rekdal.

Haugesund har nå bare ett tap på sine siste åtte kamper, og ligger på femteplass i Tippeligaen. Vålerenga på sin side har bare tre seirer på de 11 første seriekampene, og ligger på 12. plass.

– Nå må vi se på tabellen og det vi har prestert. Dette er ikke bra nok, sier Wæhler som pådro seg gult kort og må stå over bortekampen mot Strømsgodset til helgen.

Haugesunds kreative midtbanespiller Haris Hajradinović herjet mot Odd med to scoringer og storspill for fem dager siden. I kveld nøyde han seg med en målgivende pasning, men markerte seg med en ny solid kamp.

– Jeg er fornøyd med egen innsats, og dette var en deilig lagseier. Vi var spesielt gode i første omgang. Vålerenga hadde ballen mer i 2. omgang, men jeg synes vi var flinke til å sørge for at de ikke fikk skapt noe særlig. Vi gjorde en god defensiv kamp, sier 22-åringen til VG.

I neste serierunde skal Vålerenga spille borte mot Strømsgodset, mens Haugesund får besøk av serieleder Rosenborg.

Les også

Mer om

  1. Tippeligaen
  2. Vålerenga Fotball
  3. FK Haugesund

Flere artikler

  1. Dempsey strålte etter seieren: – Dette laget har overrasket meg

  2. Rekdal om at VIF-spillerne støtter Grindheim: – Ikke sjokkerende

  3. Grindheim satt ut av VIF-troppen etter samtale med Rekdal

  4. Rekdal vurderer å stenge Vålerenga-treningene

  5. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder