GLAD IGJEN: Caroline Graham Hansen smilte og lo under gårsdagens trening på Sparta Stadion. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Graham Hansen før skjebnekampen: – Ikke noe mer press enn normalt

ROTTERDAM (VG) Caroline Graham Hansen (21) var rasende etter tapet for Sverige. Nå er smilet tilbake, og Wolfsburg-spilleren er klar for å kjempe for OL-billett.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Norge må vinne kveldens OL-kvalifiseringskamp mot Nederland, og helst med flere mål. Blir det uavgjort eller tap, er drømmen om en plass i Rio-lekene knust, men 21 år gamle Graham Hansen føler likevel ikke noe ekstra press. Hun bare gleder seg.

– Det er alltid forventet at vi foran der skal score mål. Sånn er det i klubb, og sånn er det her. Det er ikke noe mer press enn normalt, selv om det er en viktig kamp, mener Wolfsburg-spilleren.

– Vi gleder oss veldig, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Rasende Graham Hansen: – Helt latterlig

Ungt spisspar

I kveld starter 21-åringen på topp sammen med Ada Hegerberg. Onsdag sløste begge de unge stjernene med sjansene da Norge tapte for Sverige. Sjansesløsing har de ikke råd til å gjenta på Sparta Stadion foran 11.000 tilskuere om noen timer.

– Alle har veldig god tro på det her. Selvfølgelig var det skuffende etter forrige kamp, og det er lov å være skuffet og sint etter et sånt resultat. Nå er det positiv glød i gruppen, lover 21-åringen fra Oslo.

LES OGSÅ: Finjord: – Vi ligger ikke kneblet i bagasjerommet

Hun mener at nøkkelen for å slå Nederland er å holde på ballen, og at spillerne må tørre å bruke ferdighetene sine. I tillegg viser hun til at statistikken mot Nederland er god.

Statistikken til de norske spissene er heller ikke så verst. Graham Hansen har 13 mål på 36 landskamper for Norge. Kollega Hegerberg har 25 på 45, og i tillegg har landslagssjef Roger Finjord målfarlige Isabell Herlovsen på benken. Veteranen har scoret 45 mål på 106 landskamper for Nroge

– Vi trenger først og fremst en seier, og så blir det jo fort sånn at hvis man får ett mål, og de vil frem for å score, så kommer kanskje to og tre. Vi får ta ett mål om gangen, avslutter Graham Hansen og smiler lurt.

LES OGSÅ: Sjekk hva landslagsjentene gjør mellom øktene

– Vi er veldig trygge på dem

LITT NÆRMERE: Landslagssjef Roger Finjord var opptatt av avstanden mellom lagdelene under den siste treningen før kveldens skjebnekamp mot Nederland. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Roger Finjord var godt fornøyd etter gårsdagens økt på kamparenaen. Sjefen fikk de svarene han ville ha, og han er ikke bekymret for at målene ikke skal komme – til tross for stang ut tidligere i uken.

– Caroline og Ada liker det ansvaret. De har en voldsom «drive». Vi er veldig trygge på dem, sier Finjord om duoen på topp.

– Vi legger ikke mer press på skuldrene deres enn at de får lov til å gå ut på der og vise sine ferdigheter. Vi vil at de skal unne seg selv og hverandre å lykkes, og det gjør de, avslutter han.

VG LIVE: Følg kampen fra 19:30

Sveits og Sverige møtes samtidig som Norge spiller mot Nederland. Skulle både Sverige og Norge vinne i kveld, pluss at Norge vinner mot Sveits, og Nederland slår Sverige kommende onsdag, har tre lag seks poeng etter tre kamper. I så fall vil målforskjell avgjøre hvem som kommer til OL.

Dersom to lag har like mange poeng, blir innbyrdes oppgjør avgjørende.

PS: Se Norge-Nederland på MAX i kveld klokken 19:30.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder