MÅLRIK SESONG: Harry Kane (t.v) og Jamie Vardy har scoret henholdsvis 25 og 24 ligamål før søndagens Premier League-avslutning. Her er de to under treningskampen mellom England og Nederland 29. mars. Foto: Darren Staples Reuters

Kane og Vardy kjemper om å bli første engelske toppscorer på 16 år

Men Sergio Agüero kan ødelegge for begge...

For første gang siden 1999/2000-sesongen kan det bli en engelsk toppscorer i Premier League. Hvis ikke Sergio Agüero snyter Harry Kane eller Jamie Vardy for tittelen.

Publisert:

Det er begrenset med spenning foran søndagens 38. og siste serierunde i Premier League. Leicester har vunnet og Newcastle, Norwich og Aston Villa rykker ned.

Tottenham tar annenplassen med poeng mot Newcastle og Manchester City tar den siste Champions League-plassen med poeng mot Swansea.

Les også: Vardys utrolige historie: – Må klype meg i armen

25, 24 og 24

Men i kampen om å bli toppscorer er det langt fra avgjort. Harry Kane har scoret 25 mål på 37 kamper mens Sergio Agüero og Jamie Vardy har 24 scoringer på henholdsvis 29 og 35 kamper.

Dersom Vardy eller Kane ender opp som toppscorer vil tittelen gå til en engelskmann for første gang siden Kevin Phillips herjet i 1999/2000-sesongen.

Kane scorer mål hvert 131. minutt, Vardy hvert 127. mens det smeller hvert 95. minutt med Agüero på banen. Vardy mistet nylig to kamper med karantene, men slo voldsomt tilbake da tittelen ble sikret mot Everton sist med to scoringer. Hadde det ikke vært for et misset straffespark ville Leicester-spissen ligget likt med landslagskollega Kane før den siste runden.

Les også: FKH-kapteinen: – Kane var ikke av de mest atletiske

Tottenham møter fortapte Newcastle

På papiret ser det lovende ut for Kane som i tillegg til å lede an med sine 25 mål møter et lag som allerede har rykket ned søndag. I ligaavslutningen reiser Tottenham nemlig nordover for å møte Rafal Benitez’ Newcastle. Langt tøffere motstand venter for Leicester-spiss Jamie Vardy da ligamesterne besøker Chelsea i London.

Les også: Superspissene herjet – England snudde mot Tyskland

Sergio Agüero, som har det beste målsnittet med 24 mål på kun 28 kamper, og hans Manchester City trenger poeng for å holde byrival United bak seg og møter Swansea i Wales i den siste serierunden.

Kane står totalt med 49 mål på 85 Premier League-kamper. Det gir et snitt på meget pene 0,57 mål per kamp. Alan Shearer er tidenes Premier League-toppscorer. Han scoret 260 mål på øverste nivå i England før han la opp i 2006, og endte på et snitt på 0,58 mål per kamp.

Les også: Her blir Jamie Vardy historisk!

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder