Ny maktdemonstrasjon av Zlatan – sjekk hans spinnville statistikk

FOTBALL

Zlatan Ibrahimovic (34) sier selv at han aldri har vært bedre. Statistikkene gir ham rett i det.

Publisert: Oppdatert: 20.02.16 19:35

Lørdag ettermiddag var supersvensken ustoppelig da PSG tok imot Reims i Ligue 1. Han scoret to mål og leverte to målgivende pasninger i parisernes 4-1-seier – og var involvert i absolutt alt som skjedde i PSGs angrep.

Zlatan kan mønstre litt av en statistikk så langt denne sesongen: 32 mål og 12 målgivende pasninger på 34 kamper for PSG.

– Jeg har aldri vært bedre før. Jeg gjør det fantastisk bra, sa Ibrahimovic etter scoring og seier over Chelsea tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Zlatan hyllet seg selv etter Chelsea-kampen

Zlatan-ekspert: – Aldri sett ham så bra

Det er vanskelig å si ham imot. På de fem siste kampene har han scoret syv mål og hatt fire målgivende pasninger. I fire av kampene har han blitt kåret til banens beste spiller.

– Så langt gjør han karrierens beste sesong. Jeg har aldri sett ham spille så bra over så lang tid. Det pleier jo alltid å komme en dupp, men nå har han spilt fantastisk bra fotball i et halvt år uten stopp, sier Aftonbladets PSG-ekspert Johanna Frändén til VG.

Allerede i februar har han overgått de aller fleste av sesongene sine hva angår mål. Bare i tre sesonger har han scoret mer enn 32 mål for klubblaget sitt: 2011/12 med Milan (35 mål), 2012/13 med PSG (35 mål) og 2013/14 med PSG (41 mål).

Med en haug av kamper igjen å spille er det all grunn til å tro at Zlatan kommer til å score minst ni mål til og slå sin personlige målrekord denne sesongen. Som 34-åring. Frändén peker på to hovedårsaker til at «den nye Zlatan» herjer idet pensjonisttilværelsen kommer krypende.

– Han har funnet en måte å spille på som tærer mindre på kroppen hans. Han har alltid vært eksplosiv, det er vanskelig for en så stor mann, men nå spiller han mye enklere. Jeg tror det er derfor han scorer så mye; før var det veldig spektakulært, nå spiller han enklere, mer økonomisk.

Og:

– Jeg tror han kjenner på at slutten er ganske nær. Han vil ta godt vare på alle kampene han har igjen og ikke kaste bort noe. Jeg tror det er det som ligger bak, den viljen til å utnytte den siste tiden.

Hintet til Premier League

Samtidig har svensken bare noen få måneder igjen av PSG-kontrakten, som går ut til sommeren. Det fører naturlig nok til spekulasjoner. Han har blitt ryktet til David Beckhams klubb i Miamia, det har blitt snakket om et Kina-eventyr, og etter Chelsea-kampen på tirsdag hintet Zlatan til at Premier League kan være neste destinasjon.

– Jeg har tre måneder igjen her og hva vil skje deretter? Store ting vil skje. Så la oss vente og se, sa Ibrahimovic ifølge The Guardian før han svarte slik på spørsmål om Premier League kunne vært noe:

– La oss bare si at jeg er i god form.

På pressekonferansen før lørdagens PSG-kamp snakket Laurent Blanc om Zlatans fremtid. Franske medier har hevdet at han nærmer seg en kontraktforlengelse med Paris.

– Vi vet ikke hvordan han vil ha det. Om kort kommer dere til å vite både klubbens og hans posisjon, sa Blanc.

Her kan du lese mer om