KAMPENS PRESTASJON: Her stikker Robbie Brady (nummer 12) kjepper i hjulene for Chelsea. Foto: Oli Scarff AFP

Irsk friparkperle sørget for to tapte poeng for serieleder Chelsea

(Burnley - Chelsea 1-1)  Robbie Brady spolerte festen for Chelsea.

Publisert:

Serieleder Chelsea hadde muligheten til å øke sin luke fra ni til tolv poeng når de søndag tok turen til Turf Moor for å møte Burnley. I det kalde og grå været så det lenge lyst ut for Antonio Contes menn, men en vakker scoring fra Robbie Brady spolerte festen.

– De går ikke alltid inn på den måten der. Heldigvis gjorde den det i dag, sa Robbie Brady om scoringen som sørget for at Burnley fikk med seg ett poeng mot serielederen.

Sjekk Bradys perlescoring i videovinduet nederst i saken!

Kommentar: Chelsea - en defensiv Rolls Royce

Oppgjøret endte 1-1 etter at Brady, i sin hjemmedebut introduserte seg for Turf Moor-publikummet med en vakker frisparkscoring.

Men det var Chelsea tok ledelsen med sin egen vakre scoring, gjennom en kontring, regissert av Victor Moses og Pedro. Pedro spilte ballen til Moses som satte fart, løp nesten halve banen, før han slapp ballen tilbake til spanjolen, som tok ett touch før han satte kula i mål bak Tom Heaton. Det var Pedros sjette scoring på bare ni skudd på mål denne Premier League-sesongen.

VG Live: Vi fulgte kampen!

På det tidspunktet så det lyst ut for Chelsea, som har vært suverene gjennom denne Premier League-sesongen.

Sjelden frisparkscoring

Burnley kom sakte men sikkert mer med i kampen, og skulle etterhvert få utligningen sin. Joey Barton har scoret sine to siste Burnley-mål på frispark, og når han selv ble felt på drøye 25 meter sa Kasper Wikestad, kampens kommentator følgende;

– Dette er Joey Barton-hold.

Les også: Hands-regelen i fokus da Arsenal vant

Men det ble ikke Barton, det ble istedet Brady - og enda godt var det sett med Burnley-øyne. Med innsiden av venstrefoten curlet han ballen over muren, og selv om Chelseas målvakt Thibaut Courtois strekte seg så lang han var etter ballen, ble det en vakker scoring og utligning for Burnley.

Det er faktisk litt av en prestasjon å score på frispark mot Chelsea. Forrige gang blåtrøyene fikk scoring i mot på direkte frispark var i mars 2013, da Rickie Lambert omsatte frispark til scoring.

Fikk du med deg? Martial takket for tilliten i United-seier

Chelsea hadde mye ball, men klarte aldri å finne veien gjennom et resolutt Burnley-forsvar. De registrerte faktisk ikke ett eneste skudd på mål i andre omgang. Kampen endte dermed med 1-1 og poengdeling. Chelseas har nå en luke på ti poeng ned til Tottenham på 2. plass.

Burnley ligger nå på 12. plass med 30 poeng, og har foreløpig stø kurs mot den magiske grensen på 40 poeng og fornyet Premier League-kontrakt.

– Gutta var glimrende i dag. Hjemmeformen denne sesongen har ikke vært noe annet enn utrolig. Til syvende og sist er dette et fantastisk poeng for oss, konkluderte en fornøyd Brady etter kampen.

– Langt fra over

Chelsea-sjefen Antonio Conte var skuffet over å bare ha fått med seg det éne poenget, men fant likevel positive ting å ta med seg videre.

– Det er et skuffende resultat, men det er oppløftende at vi startet kampen så bra som vi gjorde. Vi hadde en god mentalitet, vi prøvde å spille fotball og vi prøvde å skape sjanser. Burnley gjorde det vanskelig for oss med lange baller, men jeg respekterer at de spiller sånn som de gjør.

Les også: Pochettino har ikke gitt opp seriegullet

Chelsea har fått en luke på ti poeng, men Conte vil ikke ta noe for gitt.

– Det er 13 kamper igjen av sesongen, og det er fortsatt seks lag som kan vinne tittelen. Det er langt fra over, understreker italieneren.

Det er ingen skam i å avgi poeng på Turf Moor. Burnley har tatt hele 29 av sine 30 poeng på hjemmebane. Bare Tottenham, Arsenal og Chelsea har bedre poengfangst på eget gress denne sesongen.

Les også: Mané-oppvisning da Liverpool parkerte Tottenham

Mandag kveld møter Manchester City Joshua King og Bournemouth, og kan med seier innta 2. plassen på tabellen. Pep Guardiolas menn vil med seier stå med 52 poeng, noe som vil korte Chelseas luke ned til åtte poeng. Den kampen kan du følge her.

Det kan med andre ord fremdeles være litt spenning i jakten på ligagull - enn så lenge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder