Varsler mulig gigantslagsmål mellom hooligans i Marseille

Russere har allerede klart å lage kvalme i Marseille dette EM, men det er ikke sikkert de er ferdig med å gjøre akkurat det. I hvert fall ikke om vi skal tro den russiske journalisten Aleksej Andronov.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han har fartstid fra rally, men har siden slått seg opp til å bli en anerkjent russisk sportsjournalist med 115.000 følgere på Twitter. Det er også på mikrobloggtjenesten at han advarer mot det som kan bli et gigantisk slagsmål mellom fotballpøbler.

– Umiddelbart etter Russland-Wales kommer «forsvarere av fedrelandet» til å dra til Marseille for å «snakke med» polakkene og ukrainerne, med støtte fra serbere, skriver Andronov.

Topp-politiker hyller bråkmakerne: - De forsvarte Russlands ære

Han omtaler fotballpøbler, eller såkalte hooligans, som er mer opptatt av å slåss enn å støtte eget land, og med meldingen varsler han det som kan bli et nytt stygt syn i Marseille.

Det russiske nettstedet repluya.net har også omtalt advarslen til Andronov.

Serbia, som ikke engang er med i EM, er beryktet for sine slagkraftige fans, og russerne har allerede slått seg frem til stygge overskrifter under EM i Frankrike.

Polen og Ukraina er heller ikke fremmede for fotballpøbler. Det var blant annet et hett tema da de to landene arrangerte EM sammen for fire år siden.

Om det mulige slagsmålet blir noe av, finner verden ut av tirsdag. Mandag 20. juni møtes Russland og Wales. Dagen etterpå er det duket for Ukraina mot Polen.

Russland er allerede truet med å bli kastet ut av EM skulle dere fans fortsette i samme voldelige spor som de har vist så langt i mesterskapet, men det spørs om de russiske fotballpøblene bryr seg om det etter kampen mot Wales.

Russland må vinne for å ha en sjanse til å ta seg til åttedelsfinalen. Med uavgjort og tap er de ute. Pøblene er uansett blitt beskrevet som folk som ikke bryr seg om de påvirker landslaget eller ikke. De vil bare slåss.

VGs sportssjef kommenterer: Ikke la idiotene stjele hele EM-inntrykket

– Folk som deltar i slike voldelige handlinger, har ingenting i fotball å gjøre, har en talsmann for UEFA uttalt.

– Det er bortimot umulig å forberede seg mot folk som reiser til EM kun for å slåss, har Geir Ellefsen, landets fremste ekspert på fotballbråk, sagt til VG.

Myndighetene i Frankrike kommer til å gjøre hva de kan for å unngå at bråkmakerne får lov til å herje fritt. Allerede har de blant annet arrestert og fengslet en rekke mennesker, i tillegg til å ha sendt minst 20 russiske EM-bråkmakere hjem fra Frankrike.

Les også: Pogba-gest skaper storm i Frankrike

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder